Om Resan

New York Marathon

Marathon 2014  

2016 är fullbokat.
Du kan ställa dig på väntelistan uppe till höger,

eller anmäla dig till New York Marathon 2017!

Om du ska gör ett marathonlopp i ditt liv så ska du göra det här!
New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. Känslan att starta med Frank Sinatras New York, New York i högtalarna och Verrazanobron under fötterna är magisk. Att sedan springa genom N.Y:s stadsdelar, påhejad av en miljonpublik, och slutligen gå i mål i Central Park går inte att beskriva i ord – det måste upplevas!

Inspirationsfilm från New York Marathon

Vi har gjort resor till New York och New York Marathon i 29 år och 2016 firar vi 30-årsjubileum. Vi kan med stort självförtroende säga att vi vet hur denna stad bäst ska upplevas och vi kan utlova en härlig och spännande vistelse, vare sig du är här för första gången eller om du varit här tidigare.

New York är en tacksam stad att arrangera resor till – det enorma utbudet gör det svårt att misslyckas med att ge alla en innehållsrik och spännande upplevelse. Att till exempel stå vid Times Square en kväll och titta på allt som händer – alla människor, neonskyltarna, pulsen – är något extra. Men vi har större ambitioner än så.

NYC Marthon 2014

Programmet är fullmatat med sightseeingturer, musikaler, hockeymatcher på Madison Square Garden, heldag till Washington DC, shoppingutflykter, middagar, konserter och mycket mer. Vi hinner också med att se de klassiska sevärdheterna som Frihetsgudinnan, Empire State Building, Wall Street, Ground Zero och Lincoln Center. Utöver detta finns här ett shopping- och restaurangutbud som är det bästa och största i världen.

NYC

Som grädde på moset kommer sen resans höjdpunkt: TCS New York City Marathon. Det är världens mest populära och spektakulära maraton. Över 150 000 människor ansöker om en plats varje år, ca 50 000 får komma till start och du är en av dem.

Drygt hälften av loppets deltagare är utländska löpare och många har laddat i flera år. Vid starten kan du nästan känna adrenalinet i luften – stämningen är fantastisk och när Frank Sinatras New York, New York spelas ur högtalarna vet du att det är dags och när starten går kan du känna Verrazanobron gunga under fötterna, en fantastisk och nästan lite skrämmande känsla, men nu är du på väg mot något som vi lovar blir ett minne för livet. 

Guider och reseledare

Springtime har mellan 15 och 20 reseledare med på resan plus ett antal lokala guider som hjälper till vid transfer, utflykter med mera. På varje hotell bor minst en reseledare från Springtime som varje dag finns tillgänglig om du har frågor eller vill ha tips eller idéer. Onsdag–lördag kan du följa med våra ledare på morgonjogg i Central Park. Och torsdag–lördag erbjuder vi att gemensamt åka till nummerlappsmässan och hämta ut din nummerlapp. 

nycledare

”Det bästa är att alla är där av samma anledning”

– Det var verkligen en grymt bra resa. Från början till slut. Bokningen, resan och hotellet funkade perfekt. Då kunde jag fokusera på det roliga: att uppleva New York och förbereda mig för loppet

Åsa Bergström, åkte själv till New York för att springa marathon.

– För mig passade det väldigt bra att resa själv, jag ville ha fullt fokus på mitt lopp Jag kände mig helt trygg eftersom jag reste med en van arrangör. Och helt ensam är en ju inte. Jag träffade flera nya vänner under min resa, som jag fortfarande har kontakt med. Det bästa är att alla är där av samma anledning nämligen att springa ett maraton, och då kan man nörda ner sig helt och hållet i energigel, skor, minuttider och skavsår utan att ta hänsyn till ett kanske inte lika löpintresserat resesällskap.”

åsa ensamåkare