Om Resan

New York City Marathon

Marathon 2014

Förhandsbokningen för New York Marathon 2018 är öppen!

New York Marathon 2017
Resa: 2-6 november 
Loppdag: 5 november
Paketpris från: 17 990 kr
Startplats: 5495 kr
Ingår i Marathon Majors: Ja 

Väntelista till 2017-års lopp finns i rullgardinen till höger.
  
New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp. Känslan att starta med Frank Sinatras New York, New York i högtalarna och Verrazanobron under fötterna är magisk. Att sedan springa genom N.Y:s stadsdelar, påhejad av en miljonpublik, och slutligen gå i mål i Central Park går inte att beskriva i ord – det måste upplevas! 2016 gick 51394 löpare i mål i New York, snittiden var 4.37.38.

Se filmen från New York Marathon 2016: 

31 års erfarenhet av resor till New York Marathon

Vi har gjort resor till New York och New York Marathon i 31 år. Vi kan med stort självförtroende säga att vi vet hur denna stad bäst ska upplevas och vi kan utlova en härlig och spännande vistelse, vare sig du är här för första gången eller om du varit här tidigare.

New York är en tacksam stad att arrangera resor till – det enorma utbudet gör det svårt att misslyckas med att ge alla en innehållsrik och spännande upplevelse. Att till exempel stå vid Times Square en kväll och titta på allt som händer – alla människor, neonskyltarna, pulsen – är något extra. Men vi har större ambitioner än så.

New-York-City
Programmet är fullmatat med sightseeingturer, musikaler, hockeymatcher på Madison Square Garden, heldag till Washington DC, shoppingutflykter, middagar, konserter och mycket mer. Vi hinner också med att se de klassiska sevärdheterna som Frihetsgudinnan, Empire State Building, Wall Street, Ground Zero och Lincoln Center. Utöver detta finns här ett shopping- och restaurangutbud som är det bästa och största i världen.

NYC Marthon 2014

Bara 50 000 får komma till start och du är en av dem

Som grädde på moset kommer sen resans höjdpunkt: TCS New York City Marathon. Det är världens mest populära och spektakulära maraton. Över 150 000 människor ansöker om en plats varje år, ca 50 000 får komma till start och du är en av dem.

Drygt hälften av loppets deltagare är utländska löpare och många har laddat i flera år. Vid starten kan du nästan känna adrenalinet i luften – stämningen är fantastisk och när Frank Sinatras New York, New York spelas ur högtalarna vet du att det är dags och när starten går kan du känna Verrazanobron gunga under fötterna, en fantastisk och nästan lite skrämmande känsla, men nu är du på väg mot något som vi lovar blir ett minne för livet. 

Guider och reseledare

Springtime har mellan 15 och 20 reseledare med på resan plus ett antal lokala guider som hjälper till vid transfer, utflykter med mera. På varje hotell bor minst en reseledare från Springtime som varje dag finns tillgänglig om du har frågor eller vill ha tips eller idéer. Onsdag–lördag kan du följa med våra ledare på morgonjogg i Central Park. Och torsdag–lördag erbjuder vi att gemensamt åka till nummerlappsmässan och hämta ut din nummerlapp. 

SzalkaiAnders Szalkai i blått, en av Sveriges bästa maratonlöpare genom tiderna, är en av alla våra engagerade och proffsiga ledare. 

Expertens bästa tips!

Thomas Björnermark är vår New York- och maratonexpert, med 53 maror i bagaget. 14 av dem har han sprungit i New York.  

– Det är en fantastisk upplevelse! Du får uppleva de fem olika stadsdelarna som loppet går genom. Den klart bästa, största och mest högljudda publiken gör att alla känner sig som hjältar! Alla är vinnare i New York!

Hur förbereder man sig bäst inför ett maraton i allmänhet och för New York i synnerhet?

– Kontinuerlig och blandad träning året om är nyckeln. Det är viktigt med flera långpass för att vänja kroppen vid att vara ute länge. Personligen funkar det perfekt med bland annat Stockholm halvmarathon och Lidingöloppet som ordentliga långpass inför New York.

Hur ska jag tänka under själva loppet? 

– I New York ska man njuta av publiken, gärna med svensk löpartröja, då får man uppskattande hejarop längs hela banan.
En av höjdpunkterna är när man springer över Queensboro Bridge till Manhattan. Uppe på bron råder en mäktig och nästan högtidlig tystnad, men sen hör man sorlet från publiken på 1:a Avenyn och jublet som välkomnar en på Manhattan är något utöver det vanliga, rysningar utlovas!

Har du några insidertips?

– I New York är det alltid rejält kallt på morgonen. Ta med mycket varma kläder, mössa ochvantar som du sedan kastar av dig när startskottet går. Dessa doneras sedan till de hemlösa. 

nyc tb o blMed 43 maror i bagaget, varav 14 i New York, kan vi lugnt säga att Thomas Björnemark är rätt person att åka med!

“Det bästa är att alla är där av samma anledning”

– Det var verkligen en grymt bra resa. Från början till slut. Bokningen, resan och hotellet funkade perfekt. Då kunde jag fokusera på det roliga: att uppleva New York och förbereda mig för loppet

Åsa Bergström, åkte själv till New York för att springa marathon.

– För mig passade det väldigt bra att resa själv, jag ville ha fullt fokus på mitt lopp Jag kände mig helt trygg eftersom jag reste med en van arrangör. Och helt ensam är en ju inte. Jag träffade flera nya vänner under min resa, som jag fortfarande har kontakt med. Det bästa är att alla är där av samma anledning nämligen att springa ett maraton, och då kan man nörda ner sig helt och hållet i energigel, skor, minuttider och skavsår utan att ta hänsyn till ett kanske inte lika löpintresserat resesällskap.”

åsa ensamåkare