Om Resan

Chicago Marathon

Förhandsanmälan till 2019-års lopp är öppen
Förhandsanmälan till 2020-års lopp är öppen


Chicago Marathon 
Resa: 4-8 oktober
Loppdag: 7 oktober
Paketpris från: 17 400 kr 
Startplats: 5 500 kr
Ingår i Marathon Majors: Ja 

The Bank of America Chicago Marathon är känt för sin snabba bana. Här har bland annat 4 världsrekord satts, ett flertal nationella rekord och massor av personliga rekord.

Start och mål är beläget i trevliga Grant Park. Cirka 1,7 miljoner åskådare hejar ivrigt på löparna i de 29 ”neighborhoods” som man springer genom. Starten har tidigare delats upp i 2 waives men 2013 var det en start för alla men man står givetvis i sin egen fålla vilket gör att står man långt bak så tar det en stund innan man passerar startlinjen.

Vi har med oss två erfarna ledare på resan. Läs mer om dem till höger under ”instruktörer på plats”.

Chicago är en av USA:s trevligaste städer. Attraktivt belägen vid Lake Michigan ligger metropolen Chicago, med såväl småbåtshamnar och stora grönområden som några av världens högsta byggnader.

Chicago är en idealisk stad för en weekendresa. Utbudet är rikt på allt från kultur, bra restauranger, varierad shopping och ett spännande nöjesliv. Chicago ligger i delstaten Illinois och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland bor det nästan 10 miljoner invånare. Detta gör Chicago till USA:s tredje största stad.

Staden var under lång tid det största immigrantcentret för svenskarna. Det sägs att staden byggts av svenskar! Av de gamla svenskområdena finns idag bara Andersonville kvar. 

 

Instruktörer på plats

  • Anders Forselius

    Ledare

  • Thomas Björnermark

    Ledare

New York City Marathon
03 nov 2019

Om du ska göra ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest mytomspunna lopp.

Berlin Marathon
29 sep 2019

Vill ni springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk.

Paris Marathon
14 apr 2019

Ett av världens största lopp med över 40 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.