Om Resan

Chicago Marathon

Chicago Marathon 2023
Loppdag: 8 oktober
Ingår i Marathon Majors: JA

 

The Bank of America Chicago Marathon är känt för sin snabba bana. Här har bland annat 4 världsrekord satts, ett flertal nationella rekord och massor av personliga rekord.

 

Uppdaterad per 17 augusti.

Nu har vi stängt bokningen til Chicago.

Gör gärna en förhandsbokning inför 2024 ute till höger.

 

Start och mål är i trevliga Grant Park. Cirka 1,7 miljoner åskådare hejar ivrigt på löparna i de 29 ”neighborhoods” som man springer genom. 

Vi har med oss erfarna ledare på resan. 

Chicago är en av USA:s trevligaste städer. Vackert och attraktivt beläget vid Lake Michigan ligger metropolen Chicago, med såväl småbåtshamnar och stora grönområden som några av världens högsta byggnader.

Chicago är en idealisk stad för en weekendresa. Utbudet är rikt på allt från kultur, bra restauranger, varierad shopping och ett spännande nöjesliv. Chicago ligger i delstaten Illinois och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland bor det nästan 10 miljoner invånare. Detta gör Chicago till USA:s tredje största stad.

Staden var under lång tid det största immigrantcentret för svenskarna. Det sägs att staden byggts av svenskar! Av de gamla svenskområdena finns idag bara Andersonville kvar

Instruktörer på plats

  • Anders Szalkai

  • Anders Forselius

    Ledare

  • Anna Jonsson

TCS New York City Marathon
05 nov 2023

Bokning för 2023 är öppen! Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det här! New York Marathon är ett av världens största och mest...

BMW Berlin-Marathon
24 sep 2023

Vill du springa en snabb och trevlig höstmara är Berlin det perfekta resmålet. Banan är flack, temperaturen behaglig och stämningen fantastisk.

Paris Marathon
07 apr 2024

Ett av världens största lopp med över 50 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp som passerar många av Paris sevärdheter.

Rio de Janeiro Marathon
15 jun 2022

Följ med och spring Rio de Janeiro Marathon - ett av Sydamerikas bästa maratonlopp. En unik och spännande reseupplevelse.