Om Resan

Valencia Marathon

FÖRHANDSANMÄLAN FÖR 2021 ÄR ÖPPEN!

2021 – LOPPDAG: 5 dec

Följ med till Valencia Marathon i december! En platt och snabb bana som går genom både historiska och nya, ultramoderna delar av staden. Perfekt för dig som letar efter en ny löputmaning eller erfarenhet – eller båda. 
 
Vissa delar av banan går längs det glittrande blå Medelhavet, bara några meter från strandkanten. Valencia Marathon är det bästa maratonloppet i Spanien enligt det spanska förbundet.

Valencia Marathon är verkligen ett maraton att lägga in i tävlingskalendern. Ett lättsprunget lopp med en hel del underhållning runt banan som ger de perfekta förutsättningarna för en bra tid. Start och mål ligger i Sciences La Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Utöver loppet är själva staden definitivt väl värt ett besök även utan löparskor och du kommer att få med dig båda erfarenheterna hem. Allt är upplagt för en händelserik decemberweekend!

I Valencia är den traditionella marathonpastan ersatt av Paella Party. 

Valencia Marathon - Løpere II

 

 

 

 

 

 

 

 


Valencia – staden

Valencia är den tredje största staden i Spanien efter Madrid och Barcelona ​​och har oerhört mycket att erbjuda. Denna historiska stad grundades redan 138 f.kr som romersk koloni och fick det latinska namnet Valenta betyder ”styrka” och ”aktivitet”. Namnet är ju mycket passande för vårt ändamål med resan.

Förutom att det finns mycket att se både i den nya och gamla delar av staden, finns det goda möjligheter att få smaklökarna att växa. I Valencia finns det många olika restauranger av alla slag, och paella-happy kan smaka precis där det faktiskt kommer från.