Om Resan

Kapstaden Marathon

Kapstaden Marathon 2024

Läs mer om innehållet under program fliken.

Loppen visar upp Kapstaden från sin bästa sida och bara miljön du springer i är en stor del av upplevelsen.

Vill du inte springa maraton finns nu chansen att springa 5km eller 10km och du kan också välja ett trailopp över 22km eller 46 km.

Under resan erbjuder vi ett gediget program med en mängd olika utflykter för att du ska få ut så mycket som möjligt av Sydafrika. Många luncher och middagar ingår.

Självklart ska vi visa dig Godahoppsudden, Taffelberget och vinlandet och mycket mer.

Marathon_Logga

Kapstaden Marathon är en spektakulär löparupplevelse som sveper genom de natursköna och mångfacetterade landskapen i Kapstaden, Sydafrika. Loppet tar löparna på en resa genom en mångfald av miljöer, från den pittoreska stadsmiljön till kustens dramatiska skönhet och det omgivande berglandskapet.

Starten sker med en spännande atmosfär, där löparna följer stadens pulserande energi och passerar ikoniska platser som V&A Waterfront och Table Mountain. Banan sträcker sig längs kustvägen, vilket ger löparna enastående utsikt över Atlanten och det skimrande havet.

Under loppets gång möts löparna av det varma stödet från entusiastiska åskådare och musikaliska toner från lokala band som skapar en pulserande och inspirerande atmosfär längs vägen. Banans variation inkluderar utmanande backar och nedförssträckor, vilket ger en spännande och varierad terräng för deltagarna.

Målgången är en triumf, där löparna belönas inte bara med den fysiska känslan av prestation utan också med en magnifik vy över Kapstaden och dess omgivningar. Kapstaden Marathon är inte bara en löparutmaning utan också en resa genom Sydafrikas rika kultur, fantastiska natur och gastvänliga atmosfär, vilket gör det till en minnesvärd och inspirerande upplevelse för alla deltagare

 

Kapstaden Marathon är en kandidat till Abbott World Marathon Majors – en serie av sex av de största och mest kända maratonloppen i världen. Målet är att bli ett av de officiella loppen till 2026.