Camp Järvsö

Mat & dryck

Frukost och söndagsbrunch

Hur vill du starta dagen? Med ett pass, kanske? Eller så styr du stegen direkt till frukosten. Oavsett vilket så står frukosten uppdukad 7.00–10.00. Utsikten i sig är en bra start: Kalvsjön är morgonpigg varje dag, oavsett humör. Starta gärna med en uppiggande shot för att få fart på kropp och knopp. Kaffe, och en välfylld tehylla finns också.

På buffén hittar du fräsch och god mat som gröt, bär, frukt och vår egen granola. Yoghurt och mjölk kommer från Dellenmejeriet, och växtmjölken gör vi själva. Fyll på med grönt (levereras från grannen under säsong), gott bröd, många olika pålägg och vår egen marmelad och sylt. Kokta ägg och vegetariskt småvarmt finns också. Vad du lägger på tallriken väljer du själv, men om du vill ha inspiration till en balanserad frukost så finns ett förslag att snegla på. Om du vill ha extra protein så hittar du keso, hampafrön och en god röra att ha på smörgåsen.

På söndagar dukar vi upp en härlig brunch klockan 11.00–14.00, så då finns en extra chansen att optimera schemat för träning, mat och vila.

Lunch på Camp Järvsö

Klockan 11.30–14.00 står lunchen uppdukad. Nu är det dags för ett gott och välbehövligt avbrott i dagens aktiviteter – och ett perfekt tillfälle att fylla på med ny energi.

Lunchtallriken fyller du med sallader och grönt, vegetariskt, kött och fisk – och goda tillbehör. Självklart finns det också en pastarätt – och en vällagad soppa som du själv kan toppa efter tycke och smak.

Lunch under bar himmel

Om du hellre intar lunchen i skog och mark, så kan du ta med dig en färdigpackad lunchkorg eller -påse. Det finns goda matiga smörgåsar eller en matigare skål med sallad att köpa och ta med. Säg till dagen innan, så står den klar när du ska ge dig av.

Vill du grilla? I så fall plockar våra kockar ihop ett kit ta med till en av våra grillplatser. Antingen det lite enklare med korv, bröd och annat smått och gott eller den mer rejäla varianten med kött och tillbehör. Denna tar något mer tid i anspråk vid grillen, men vad gör det när resultatet blir underbart? Självklart finns vegetariska alternativ.

Middag på Camp Järvsö

När middagen är på ingång leder doften från middagsbuffén dig tillbaka till matsalen. Baren är öppen för häng och småprat, och om magen kurrar kan du gå direkt på buffén. Maten står uppdukad klockan 17.30–20.30.

Buffén ger dig valmöjligheter åt alla håll: skapa en fyra rätters middag, eller välj en god soppa med nybakat bröd. Salladsbuffén är riklig, ostarna goda – och ibland lokala – smakerna ljuvliga.

Efter maten sitter det fint med något litet sött, och som av en händelse står dessertbuffén uppdukad med färsk frukt, bär och goda smaker som choklad, vanilj och citron. 

Nu och då dukar vi också upp med hälsingeostkaka lagad på Lill-babs mormor Britas vis. Hon växte upp några gårdar längre bort, i Vålsjö. Självklart serveras ostkakan med hjortronsylt.

I matsalen kan du också fylla på vårt goda källkalla vatten – med eller utan bubblor. Vill du smaksätta det så finns äppelcidervinäger, örter, citrusfrukter, bär och annat gott att välja bland.

Baren på Camp Järvsö

Om hungern skulle knacka på efter att restaurangens kök stängt så finns det några mindre rätter att välja bland i baren. Vad sägs om följande?

– En skål med långkokt Chili som serveras med bröd
– En lokal och grillad korv tillsammans med goda tillbehör och potatissallad
– Eller en toast med bönröra eller rökt lantskinka, och ost som serveras med tsatsiki och lite grönt?

Baren erbjuder också ett noggrant utvalt sortiment av öl, vin och sprit – och självklart en mängd alkoholfria drycker.

Camp Järvsö – Gravelcykling 13-15 augusti 2021

Denna helg fokuserar vi helt på grusiga upplevelser i den labyrint av grusvägar som omger Järvsöbygden. På rundorna njuter vi av mat i det fria som lagas över öppen eld. ...
FRÅN 2 565 SEK

Camp Järvsö – Friskis&Svettis 25 juli – 1 augusti 2021

När Friskis&Svettis är på plats så är programmet alltid extra fullt av träning, så även dessa veckor. Nya muskler upptäcks under alla fyspass, koordinationen utmanas i dansen,  konditionen förbättras ...
FRÅN 3 630 SEK

Camp Järvsö – Äventyrsveckor 1-15 augusti 2021

Vi bor mitt i skogen och allt vad den har att erbjuda! Vandringar, kanotturer, fiske och bågskytte ute i naturen tillsammans med våra experter skapar upplevelser för både barn och vuxna!...
FRÅN 3 630 SEK

Camp Järvsö – Löparveckor 15-29 augusti 2021

Camp Järvsö erbjuder dagar fyllda med bland annat föreläsningar av Anders Szalkai och LG Skoog, styrketräning anpassad för löpare, grillkväll (iförd flanellskjorta;-), och varför inte åka in till byn ...
FRÅN 3 630 SEK

Camp Järvsö – Landsvägscykling avancerad 19-22 augusti 2021

Landsvägscykling avancerad. Datum: 19-22 augusti...
FRÅN 3 630 SEK

Camp Järvsö – Hemmets Journal 5-12 september 2021

Följ med på en aktiv vecka med fokus på hälsa och välmående på Camp Järvsö med Malin Berghagen. Dagarna varvas med olika träningsformer, aktiviteter och upplevelser i härlig Hälsingeanda där Malin Ber...
FRÅN 7 950 SEK

Camp Järvsö – Friskis&Svettis 12-16 september 2021

Friskis&Svettis Senior på Camp Järvsö är aktiva tränings- och semesterdagar för dig som vill hålla dig stark länge och ha roligt i vacker Hälsingeanda. Bo bekvämt, ät gott och lär känna nya vänner. ...
FRÅN 4 040 SEK

Camp Järvsö – Höstlovsvecka för hela familjen vecka 44 – Förhandsanmälan

Vi öppnar nu förhandsanmälan till höstlovsvecka på Camp Järvsö. Mer information och bokning öppnar i augusti....
SLUTSÅLD