Anders Forselius

Anders har sprungit maraton i samtliga 50 amerikanska delstater och i över 60 länder. De tävlingar han rankar allra högst är emellertid maratonloppen i Chicago, Boston och New York, platser där han även är reseledare för Springtime Travel. 

Anders cyklar gärna mellan tävlingarna och har bland annat korsat USA sju gånger, Europa åtta gånger och Sydamerika två gånger. De senaste åren färdas han alltid med en golfdriver surrad runt cykelramen då hans mål även är att slå en golfdrive i alla amerikanska delstater och samtliga europeiska länder.

År 2008 träffade Anders en kvinna i Kalifornien som förlorat sin son i en virussjukdom. Sonens sista önskan var att få sin aska spridd över hela världen och kvinnan bad därför Anders att uppfylla löftet till sonen. Alltsedan detta möte färdas han (och springer maraton) med askan efter Alex Blackburn. Några år senare blev ressällskapet en trio då Anders blev tillfrågad av en änka i Montana att även ta med askan efter sin make på resorna.

Anders har varit med om många spännande möten under sina cykelresor och har bl.a. blivit bjuden på spagetti och köttbullar hemma hos ishockeylegenden Wayne Gretzkys föräldrar i Kanada. 

Anders arbetar till vardags som frilansjournalist och författare och har gett ut en bok om sina maratonäventyr i USA med titeln ”50 Stater & 10 Blånaglar”.

Resor med Anders Forselius:

Chicago Marathon

Chicago Marathon är ett av världens största, mest populära maratonlopp. Chicago - även kallat...
FRÅN 21 900 SEK
Arlanda - Chicago
05 okt 2023
09 okt 2023

TCS New York City Marathon

Bokning för 2023 är öppen! Om du ska springa ett maratonlopp i ditt liv så ska du göra det...
FRÅN 0 SEK
Förturslista - New York
02 nov 2024
02 nov 2024