Anders Forselius

Anders har sprungit maraton i samtliga 50 amerikanska delstater och i över 60 länder. De tävlingar han rankar allra högst är emellertid maratonloppen i Chicago, Boston och New York, platser där han även är reseledare för Springtime Travel. 

Anders cyklar gärna mellan tävlingarna och har bland annat korsat USA sju gånger, Europa åtta gånger och Sydamerika två gånger. De senaste åren färdas han alltid med en golfdriver surrad runt cykelramen då hans mål även är att slå en golfdrive i alla amerikanska delstater och samtliga europeiska länder.

År 2008 träffade Anders en kvinna i Kalifornien som förlorat sin son i en virussjukdom. Sonens sista önskan var att få sin aska spridd över hela världen och kvinnan bad därför Anders att uppfylla löftet till sonen. Alltsedan detta möte färdas han (och springer maraton) med askan efter Alex Blackburn. Några år senare blev ressällskapet en trio då Anders blev tillfrågad av en änka i Montana att även ta med askan efter sin make på resorna.

Anders har varit med om många spännande möten under sina cykelresor och har bl.a. blivit bjuden på spagetti och köttbullar hemma hos ishockeylegenden Wayne Gretzkys föräldrar i Kanada. 

Anders arbetar till vardags som frilansjournalist och författare och har gett ut en bok om sina maratonäventyr i USA med titeln ”50 Stater & 10 Blånaglar”.

Resor med Anders Forselius:

Boston Marathon

Boston Marathon är världens äldsta och mest legendomspunna maratonlopp. Ett måste för alla...
FRÅN 0 SEK
Ansökan - Boston
21 apr 2025
21 apr 2025