Wanda Mases

Redan sedan barnsben har Wanda sprungit på tid. Hennes pappa tränade henne i korta distanser med stoppur. Banlöpning var gav en frigörande känsla att flyga av den höga farten medan längre sträckor lockade med lugnet, upplevelser av naturen och användning av kroppen på ett mer ansträngande sätt. 

Wanda tränade samtidigt gymnastik och dans som blev ett bra komplement till löpningen och vid 15 års åldern började hon med yoga.

Wanda är internationellt certifierad yogalärare och yogaterapeut och uppmuntrar löpare till att träna yoga. Yoga och löpning tycker Wanda hör ihop. All yoga är bra för löpare, det finns dock vissa specifika positioner som är mera lämpade för just löpare, vilket de flesta idag vet om och tillämpar detta. 

Yoga stretchar det spända från löpningen muskler. Med träning av de långa djupa andetagen kan vi förbättra den stressade andningen och kan på så sätt springa fortare. 

Dessutom förbättras hållningen avsevärt av yogan, vilket är mycket viktigt för löpare.

Att ge sig ut i naturen och känna sig både stark och lycklig har blivit en livsstil. Både Wanda och hennes man (som besegrade sin svåra sjukdom) springer i den vackra naturen varje morgon, tränar styrka två till tre gånger i veckan och yoga nästan dagligen.

Wanda har också haft förmånen att arbeta med träning på heltid sedan 35 år tillbaka. De senaste 10 åren på SATS som personlig tränare och gruppinstruktör.

Wanda har sprungit 58 maraton, varav 32 i Stockholm, med ett härligt yogapass på ca. en timme, efter ett maraton har gjort att Wanda har sluppit träningsvärken dagarna efter loppet.

Wanda fyllde nyligen 65 år och fortsätter med sin passion och livsuppgift som blivit att träna andra och sig själv på heltid.

Resor med Wanda Mases:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se