Usama Aziz

Usama Aziz har en idrottsbakgrund med två olympiska spel i brottning, landskamper i boxning och Europa 1:a i MMA (Mixed Martial Arts) 2010. Usama är en av Grundarna i TAUFF.com som är en online utbildning och en övningsbank i funktionell parträning och utvecklare av lobloo.com som idag är världens säkraste suspensoar. Usama  försöker  inspirera andra människor till rörelser och  en hälsosam livsstil i form av föreläsningar och personliga- och gruppträningar. Mer info kan man hitta på hans hemsida usama.se

TAUFF
Tauff.com är en utbildningssida och en övningsbank som lär ut kunskaper i funktionell parträning. Till dessa övningar finns utvecklade träningsformer och färdiga program som är anpassade för allt från elitutövare till motionärer och barn. Träningsformerna har sin inspiration från löpning, kampsport och brottning. Grundarna av Tauff tror på enkelheten. Att använda sig av övningar där man endast använder sig av en partner, eller sin egen kroppsvikt som belastning och motstånd är det mest naturliga vi har inom oss. Över tusen år gamla övningar har utvecklats och förnyats med inspiration från brottning, MMA (mixed martial arts), Crossfit, kettlebells och TRX.

Det kallas för tauff som tough.
If you want to be tough – you need to get tauff.

Aktuella Klassbeskrivningar:

TAUFF Roots
När TAUFF först skapades användes endast övningar som kom från brottningen och därför döptes denna form till Roots. Här mixas parövningar, individuella fysövningar med kampmoment från brottningen. Kamp är en av de mest naturliga instinkter vi människor har i oss. Redan som små barn vet vi hur vi försvarar vårt revir; allt för att överleva. I dagens moderna samhälle behöver vi sällan använda oss av fysisk kamp för att överleva, men vi har alla behov av att ventilera känslor och stress för att finna vår inre balans. Roots är en utmärkt träningsform för att åstadkomma detta.

TAUFF Play
Play är den mest lekfulla träningsform men också en av de mest intensiva formerna. Här blandas parövningar och lekfulla kampmoment med individuella fysmoment.

TAUFF Force
Ett bra alternativ för dig som har tråkigt på gymmet eller som vill ha mer variation. Force är ett renodlat fysiskt träningspass där man använder sig av parövningar och individuella fysövningar. Övningarna i Force täcker in alla muskelgrupper och man tränar både styrka, kondition, smidighet och balans. Mer funktionellt än TAUFF Force blir det inte. 

TAUFF HIT
Namnet är en förkortning av ”High Intensity Training”, men kan också översättas som ordet HIT, då detta är en väldigt uppskattad träningsform. Här används individuella fysövningar, och parövningar mixade med intervaller där man använder sig av en partner eller sin egen kroppsvikt som redskap.

TAUFF Hybrid
TAUFF Hybrid är ett populärt och enkelt sätt att använda övningar från alla TAUFF-varianter för att skapa en egen cirkelfys. Det blir grupp-pass som skapar en härlig energi.

TAUFF MMA (Mixed Martial Arts)
I samband med Springtimes Training Camp resa lanserar Usama och Madelinn Fernandez sitt nya MMA koncept. En tuff och rolig form som passar alla oavsett kunskap. Som i alla former av Tauff jobbar du efter din egna förmåga. En bra sammanfattning är Mittskombinationer i form av sparkar och slag Vs Brottningsfys. 

Foto: Jonas Lindqvist

Resor med Usama Aziz:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se