Sophia Sundberg

Sophias liv har alltid kretsat kring idrott och framförallt löpning. Talangen fanns aldrig där och hon gjorde ett avbrott under 5 år efter gymnasiet innan en nytändning kom till. Sophia började träna mer och sprang allt från 5 km till halvmaraton, men det var 2011 när hon testade på maratondistansen som kärleken för att springa riktigt långt kom till och hon klev över maratontröskeln där ultralöpning blev hennes grej. På kort tid utvecklades hon och redan 2013 sprang hon EM 100 km i Frankrike och kom in på en 5:e plats och tog tillsammans med övriga två tjejer ett lagsilver. Glädjen till att springa långt och hela tiden utmana sig själv har blivit ett driv en stor del av hennes liv.

Sophia är egen företagare och startade 2012 Sophias kost- och löparcoachning där hon hjälper både individer och företag att hitta en sund balans till kost och löpning. Hon hjälper även elitlöpare att genom ett bra kostintag få ut mer av sin träning och kunna bibehålla en kontinuitet i träningen. Sophia jobbar genom SISU och Upplands idrottsförbund mot ungdomar för att lära dem kostens betydelse för prestation. Sophia jobbar även mot Stockholm Marathon där hon är kostexpert.

Det här är första gången som Sophia kommer att vara tränare på Springtime Training Camp och hon kommer att ta hand om löppassen där ni kommer att svettas och få en rolig och varierande träning.

Aktuell för följande resor/veckor:

Training Camp höst 2013, Portugal, vecka 41.

Resor med Sophia Sundberg:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se