Sofia Norgren

Ett nytillskott i årets ledarteam är Sofia Norgren från Ludvika. Sofia är löparen, föreläsaren och hälsoinspiratören som är en riktig källa till inspiration!

2014 insjuknade Sofia i den kroniska sjukdomen MS men trots det tävlar Sofia numera i löpning och har gjort imponerande tider på både maraton, halvmaraton och 10 km. Hon sprang t.ex. senast SM i maraton i juni. Men trots goda resultat hävdar Sofia att resultaten är sekundära och hon ser på träningen som en andra medicin mot sjukdomen hon lever med. Mottot har alltid varit att; huvudsaken att jag springer, inte hur jag springer och för mig är det en vinst att bara stå på startlinjen till ett lopp, säger Sofia ödmjukt!

Under veckan kommer vi även att få lyssna på Sofias föreläsning ”Att vända motgång till framgång” och där hon kommer berätta om hur hennes sjudomsresa stärkt både hennes fysisk och psykiska hälsa. Hon kommer även dela med sig av hennes egna erfarenheter när det kommer till träning, hur hon tränar, för att både förbättra sig som löpare men även för att hålla sig frisk och skadefri. Konkreta tips och verktyg utlovas!

 Sofia är en härlig inspirationsboost för oss som gillar att träna och springa, hon är tjejen som trots motgång och sjukdom har ett otroligt driv att vilja utvecklas både som löpare och människa. Hennes berättelse både berör och inspirerar. Det är inspirerande att höra vad vilja och motivation kan åstadkomma och Sofia är ett levande bevis på detta, som just nu tränar för att nå SUB tre på maran!

Resor med Sofia Norgren:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se