Seraina Boner

Seraina Boner växte upp i Klosters-Davos och kom tidigt i kontakt med den vackra naturen i alperna. Hon älskar att vare ute och träna i fjällmiljö både på sommaren och på vintern. På sommaren springer eller cyklar hon och på vintern är det skidåkning som gäller, både alpint och längdskidåkning.

Efter avslutade studier i Sport- och hälsovetenskap vid universitetet i Basel har hon valt att komma tillbaka till Davos där hon idag bor och tränar. Hon är ofta ute på träningsläger eller tävlingar eftersom hon nu satsar intensivt på elitidrotten. Efter tio år i det schweiziska skidlandslaget som längskidåkare upptäckte hon sin verkliga passion, nämligen långlopp och Ski Marathon. Sedan dess har hon varit med i ett svenskt långdistanslag och tävlat i Ski Classics-serien. Seraina har vunnit den totala cupen, Ski Classics, tre gånger och är med sina 16 segrar den mest framgångsrika skidåkare i historien av Ski Classics. Hon har deltagit i både VM och OS för Schweiz med fina Top 10 placeringar. På sommaren är hon en mycket framgångsrik back- och terränglöpare.  

Meriter:
– 4 segrar i Birkebeinerrennet Norge
– 3 topp tre placeringar i Vasaloppet
– 3 segrar i König Ludwig Lauf
– 3 segar i årefjällsloppet
– 2 segrar Marcialonga
– 4 segrer Swiss Alpine Marathon K21
– 9: e plats Skid-VM Falun 10k / 7 Rank Team Sprint
– 9: e plats Olimpic Games Sochi 30k / 7 Rank Team Sprint

Parallellt med sin elitsatsning arbetar hon som idrottslärare i Davos, hon har lektioner i längdskidåkning, löpning och yogaklasser. Att träna, vara ute i natur och röra sig är det viktigaste i hennes liv och hennes absoluta passion. Seraina njuter av livet som en aktiv kvinna. Seraina är dessutom glad när hon får möjlighet att dela med sig av sin passion och erfarenheter. Hennes dröm är att springa ett city Marathon någon gång i hennes liv. J

 

Resor med Seraina Boner:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se