Sara Axelson Sahlén

Sara är en hälsoglad sjukgymnast/fysioterapeut som älskar att hjälpa andra till en bättre hälsa.
Efter 15 års fotbollsspelande och ett opererat korsband i varje knä, så blev sjukgymnastutbildningen den perfekta utbildningen 2004. Under åren som leg. sjukgymnast har hon arbetat med allt från onda armbågar och stukade fotbollsfötter till brutna ryggar och schlagerglada vattengympadamer. Hon har vidareutbildat sig inom massage, akupunktur, kinesiotejping, OMT I och McKenzie samt arbetat med ergonomi, lyft- och förflyttningsteknik. 
Under tredje graviditeten utbildade hon sig till certifierad MammaMage-tränare och hjälper nu många mammor med anpassad träning, både under och efter graviditet. Många nyblivna mammor börjar träna för tungt alldeles för tidigt, och andra gör tyvärr ingen träning alls. Efter en graviditet så behöver kroppen rehabilitering, vi behöver bygga upp styrkan inifrån och ut för att stärka upp både bål och bäckenbotten igen.
Senaste utbildningen är en specialistkurs inom kvinnohälsa. Det finns alldeles för många kvinnor som lider i onödan av någon sorts problem från bäcken eller bäckenbotten, vanligen flera år efter graviditet och förlossning. 
Vidare är siktet instället på att lära sig mer om kost för att kunna sprida info om hur kosten kan bidra till ett bättre mående, som t.ex. minskad inflammation i kroppen.
Sara bor idag i Göteborg där hon driver sin egen fysio-studio. Förutom individuella behandlingar blir det även mindre föreläsningar och grupper inom kvinnohälsa. Hon håller även företagsutbildningar i god hälsa, kontorsergonomi, förflyttningsteknik samt hjärt- och lungräddning. 

Skönaste träningen enligt Sara ……en tuff boxklass på gymmet.

 

Resor med Sara Axelson Sahlén:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se