Roger Jern

Roger är en hängiven, social och målmedveten löpare. Dessutom är han 2017 års snabbaste maratonlöpare i Sverige i åldersklassen 60-65 år.

Intresse för löpning började redan i ungdomsåren då han var medeldistanslöpare på elitnivå. Han tränade jämnt och hans favoritgren var 1500 meter, 2000 meter hinder och terränglöpning. Därefter följde ett träningsuppehåll på närmare bestämt 38 år.

Men en ny fas i livet kom och år 2014 drog allt igång igen. Trög start, helt slut efter 1 km, med målet att delta i Midnattsloppet tre månader senare. Check på den! Nya mål sattes. Träna med TSM för att springa Stockholm Marathon knappt ett år senare, tidsmål 3,30. Tiden blev 3,28. Därefter har allt rullat på med träning och deltagande i lopp, allt från maror, halvmaror till fjällopp. Roger springer i snitt 80 kilometer i veckan, fördelat på 5-6 pass. Löparvännerna i klubben Linnéa säger ”Roger du har ett pannben som få och en vilja av stål”. För Roger själv är det inget märkvärdigt. ”Jag tycker att det är kul att springa och vet att när man tror att det är slut, ja, då finns det alltid lite mer att ge”.

Sedan tre år tillbaka är Roger en uppskattad ledare och coach i TSM Running.

När andra 61-åringar tänker pension, sänkt livstempo och lugna promenader, tänker Roger Jern Munchenbackar, tusingar och nya maror.

Resor med Roger Jern:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se