Michael Johansson

Michael Johansson, trygg norrlänning från Umeå som har jobbat med rygg-, nack-, led- och idrottsskador sedan början av 80-talet, då han utbildade sig till Naprapat i Stockholm. Sedan dess har det blivit åtskilligavidareutbildningar i många länder världen över: akupunktur i Kina och Norge, olika kiropraktiska tekniker i USA,
Spanien, Italien, Danmark, Sydamerika m.m.

Michael startade Umeå rygg- & ledklinik 1984 och har sedan dess utvecklat kliniken successivt och i nuläget är de Sveriges ledande klinik inom droppteknikbehandling. På kliniken jobbar både naprapater, kiropraktorer,fysioterapeuter, kostvetare, psykologer och administratörer och de har drygt 15 000 registrerade patienter.
Michael har även forskat vid N.U.S. angående yrselproblematik vid nackbesvär, tillsammans med Dr. Hannu Heikkilä. M.D. och Britt-Inger Wenngren M.D.

På nittiotalet startade och drev han gymmet Träna i Umeå och han har dessutom hjälpt de flesta elitklubbarna i Umeå, under åren. Han har hjälpt och hjälper många framgångsrika manliga och kvinnliga landslagsutövare i deras karriärer och han hjälper även Friidrottsgymnasiet i Umeå, med deras elever.
Att jobba med att hjälpa människor med deras besvär på ett naturligt sätt är både hans jobb och största intresse. ”Det är fantastiskt att se människor bli friska och må bra med tekniker som får deras nervsystem att fungera bättre. Genom att analysera, diagnostisera och behandla ORSAKEN till symtomen, ger man kroppen en möjlighet att själv läka SYMTOMEN som uppkommer, tex. muskelspänningar och smärta.”

Michael har framför allt valt att jobba med olika justeringstekniker, som han under sina år kommit fram till fungerar bäst: ”Får vi nervsystemet och kroppen i balans, så att de inte stressas och kompenserar, kan vår fantastiska kropp självläka det mesta”.
”Den bästa doktorn har vi själva, inom oss”.
Idag jobbar han lite mindre kliniskt än tidigare, men förkovrar sig i nya fakta dagligen och vidareutbildar både naprapater och kiropraktorer i kliniska behandlingstekniker och kiropraktisk neurologi och han uppskattar verkligen att åka ned och jobba med Springtime travels ledare och resande, på Camp Portugal i Monte Gordo.

”Det har alltid varit en glädje att dag gå till jobbet”, tycker han.
Det har varit en spännande resa under åren, ett fantastiskt jobb och liv i 36 år. Ser fram emot fortsättningen.
Michael är också fantastiskt glad att hans äldste son Christoffer valde samma väg som honom och var klar kiropraktor 2014.
Själv har han spelat fotboll, innebandy och tränat judo i många år, men framförallt alltid tränat för att hålla sig i form, både fysiskt och psykiskt. Dessutom försöker han leva ett roligt, intressant, spännande, bra och hälsosamt liv.
Hans måtto är:
”Ett väl fungerande nervsystem är en förutsättning, för ett friskt och lyckligt liv”.

Resor med Michael Johansson:

Training Camp 20-27 april 2024: Maxat i Portugal

Häng med på en maxad träningsresa! Testa dina gränser i vår crossfitbur eller lär dig...
FRÅN 15 995 SEK
Alla avreseorter - Faro
20 apr 2024
27 apr 2024

Training Camp 27 april-4 maj 2024: Träningsmix & Kampsport för alla

Gör dig redo för en energifylld träningsvecka med särskilt fokus på kampsport och en variation...
FRÅN 15 995 SEK
Alla avreseorter - Faro
26 apr 2024
03 maj 2024