Mats Janson

Mats försöker alltid göra något lite annorlunda inom ramarna för Friskis&Svettis. Det måste man för att alltid utvecklas och lyckas vara intressant för dem som kommer och tränar, säger Mats. Det är som med alla möten över huvud taget, man måste kommunicera.

Och apropå kommunikation, det är vad Mats pysslar med utanför träningsgolvet också, förr i tiden som lärare, nu som copywriter, skribent, bloggare och aktiv i sociala media bl a som debattör av vad Friskis&Svettis gör, bör göra och hur.

Idrottsbanan började med någon slags rädsla för vatten men gick snabbt över i det motsatta: hård simträning. När den övergavs i tonåren blev mest spontanidrott (en i dag sällsynt sysselsättning) med kompisar eller löprundor. Löprundorna kompletterades under studietiden med studentjympa och på den vägen är det.

Sedan 1985 är Mats hängiven Friskis&Svettis både praktiskt och teoretiskt. Han brukar säga att han har ett svårslaget cv i föreningen: verksamhetschef, styrelsemedlem, skribent för medlemstidningen Friskispressen, suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse och copywriter åt Friskis&Svettis Riks samt jympainspiratör på olika träningskonvent och inspirationsdagar.

Resor med Mats Janson:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se