Mats Emilson

Mats har varit verksam som legitimerad naprapat sedan 2001 och har tidigare arbetat inom sjukvården som legitimerad sjukskötare.

Ett stort intresse för Mats har alltid varit hur man kan hjälpa människor att komma vidare i livet och det är magiskt att se människor må bra, bli friska och kunna röra sig igen utan besvär och smärta.

Mats behandlingsfilosofi bygger jag på inhämtad kunskap från ledande manuella terapeuter i Sverige och utomlands, alla sina patienter och modern kunskap om hur dagens människa påverkas av vår miljö mentalt och biomekaniskt.

Genom att behandla orsaken till symtomen så ger man kroppen en mycket god möjlighet att kunna läka sig själv. Får vi kroppen och dess nervsystem åter i balans så att kompensationer och stress inte uppstå så kan vi läka det mesta.

Mats jobbar ffa med en justeringsteknik som kallasThe Thompson Technique som skapades av DC Thompson. Den kallas i vardagligt tal för Dropp‐teknik och innebär att man använder sig av en speciell behandlingsbänk och dropp‐plattor. Han använder sig även av andra justerings tekniker och kommer också att gå igenom och se så att din muskulatur är i balans när du kommer till honom.

Till vardags är Mats en glad motionär som utövar både löpning, simning och funktionell styrka, han har sprungit ett flertal marathon både på asfalt och i skog och mark. Mats brinner ffa för traillöpning. 

Mats har sin klinik i Stockholm, nära Odenplan. Där han delar lokal med flera andra terapeuter.

Mats avslutar med ett motto som han fått från min vän, kollega och mentor DN Michael Johansson, det sammanfattar väl hur jag tänker när han behandlar.
 ”Ett väl fungerande nervsystem är en förutsättning för ett friskt och lyckligt liv”

Resor med Mats Emilson:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se