Magnus Hagström

Magnus är personlig tränare och träningscoach med fokus på uthållighetsidrotter som löpning och triathlon samt funktionell styrketräning. Han har många års erfarenhet av att jobba med såväl nybörjare som elitidrottare, alltid med fokus på att få människor att hitta och utnyttja sin fulla potential.

På senare år har Magnus intresserat sig allt mer för de mentala bitarna; han föreläser bland annat om stress och vikten av att uppnå balans i livet för att utvecklas både fysiskt och mentalt. Dessutom leder han klasser i de mentalt stärkande träningsformerna Soma Move, Soma Mind och yinyoga.

Magnus har skrivit boken ”Snabbare, starkare, löpare” (Miro förlag) som utkom 2013.

 

Testa Magnus parträningspass Dubbla Hjärtan!

Syftet med passet är att höja pulsen och träna konditionen samtidigt som du jobbar med styrka, kroppskontroll och även lite smidighet. Ta med din partner, kompis eller kollega och kör igång. 

Uppvärmning

1. Stående brottning, 2 x 2 minuter med en minuts vila

Ställ er mittemot varandra så att ni har kroppskontakt. Med axlarna mot varandre och tinning mot tinning. Håll den ena armen under armen på din partner och den andre över. Nu ska ni brottas med målet att komma runt så att du står med ditt bröst mot din partners rygg. Den som lyckats flest gånger vinner. Kom ihåg att ni ska ha kroppskontakt hela tiden.

2. Dubbelutfall, 2 x 10 per sida

Ställ er mittemot varandra i utfallsställning, bägge med höger fot fram. Se till att utsidan på era underben har kontakt med varandra. Gör nu utfall tillsammans, pressa era knän mot varandra hela tiden.

3. All around the world, 3 x 1 varv per person

Hoppa upp med benen runt midjan på din partner. Utan att sätta ner fötterna i marken ska du nu ta dig ett varv runt din kompis. Byt sedan och låt den andre göra samma sak.

Passet!

Jobba så hårt du kan varje gång det är din tur. Gör klart alla intervallerna på en övning och ta sedan 2 minuters vila innan du kör nästa övning.

En person jobbar medan den andre vilar. Bägge personerna gör alla tidsintervallerna Det är sex intervaller på varje övning. Den första är 60 sekunder och sedan minskar du med 10 sekunder för varje gång.

Exempel. Person 1 kör 60 sekunder medan person 2 vilar, när 60 sekunder har gått börjar person 2 köra 60 sekunder och person 1 vilar. När det är dags för person 1 igen gör hen 50 sekunder osv.

Övningarna:

1. Mountainclimbers

Ställ dig i armhävningsposition. Flytta fram den ena foten så att den hamnar på utsidan av din hand. Hoppa nu och byt position på dina fötter. Behåll dina händer i golvet hela tiden. Upprepa detta under hela intervallen.

2. Skridskohopp

Ställ dig på ett ben. Hoppa nu åt sidan och landa på det andra benet genom att böja det och direkt hoppa tillbaka igen, upprepa.

3. Höga knän på stället

Ställ dig med fötterna höftbrett, spring på stället med höga knän. Se till att hålla en stolt hållning.

4. Burpees

Burpee är en väldigt bra övning där du börjar i stående position. Sedan ska du ta dig ner till liggande på magen och upp igen för att när du tagit dig upp göra ett litet hopp så att fötterna släpper marken och samtidigt klappa händerna ovanför huvudet. Hur du väljer att ta dig upp och ned är upp till dig. Du kan hoppa eller gå beroende på hur tränad du är.

Efter avslutat pass ser ni till att pusta ut och stretchar lite innan ni tar er iväg och äter något gott tillsammans.

 

Resor med Magnus Hagström:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se