Magdalena Forsberg

Magdalena har tränat och rört sig i hela sitt liv. Längdåkningskarriären började redan som 7-åring och vid 27-års ålder sadlade hon om till skidskytte där hon mellan 1996-2002 lyckades ta positionen som världens bästa skidskytt på damsidan. Efter avslutad elitidrottskarriär är hon fortfarande litet förvånad över hur mycket hon fortfarande gillar att träna och röra på sig.

Idag går Magdalenas träning inte ut på att jaga sekunder, vinna världscupsegrar och mästerskapsmedaljer. Träningen är idag grunden till att må bra. Målet med hennes träning är att få känna sig stark, orka med alla utmaningar och skoj som dyker upp längs livets väg samt att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att få vara pigg även på äldre da´r. Att träningen gör oss glada och på bra humör är något positivt som man får på köpet och ytterligare en anledning till att fortsätta träna.

Favoritträningsformen är förstås längdåkning och på somrarna blir det mycket löpning, helst i skogen på stigar och obanat. Mountainbiken finns också med som ett bra komplement till löpningen på somrarna, med cykel kommer man långt och kan upptäcka nya vägar. Styrketräning i tabataform är en annan favorit som helst utövas hemma på köksgolvet med enbart kroppen eller de redskap som finns till hands, t e x en stol, svärfars gamla skivstång,  eller de nyinköpta ”kettlebellsen”. Det ska vara enkelt att träna och mottot är ”Den bästa träningen är den som blir av”.

Att träna ute i naturen ger energi och naturupplevelsen är halva grejen med träningspassen. Det blir många upptäcktsfärdslöpningar för att upptäcka nya ställen, mysjoggar och små äventyr i löparskorna som ständigt finns med i baggaget på alla resor.

Resor med Magdalena Forsberg:

Camp Mallorca - Motivationsvecka med Tobbe & Magda 5-12 okt 2024

Har du svårt att Hitta Motivationen i vardagen eller vill ha mer tips hur du får balans i livet...
FRÅN 18 950 SEK
Alla avreseorter - Palma
05 okt 2024
12 okt 2024