Juni Wemmergård

Juni är en 35-årig tjej som ursprungligen kommer från Helsingfors.

Hon sprang sitt första maratonlopp i Helsingfors år 2012 på tiden 4:02. Sedan dess har det totalt blivit 7 stycken maratonlopp med personbästa 3:10 i Frankfurt år 2016. Efter Frankfurt var planen att satsa ordentligt på löpning och att delta i Finska mästerskapen i maraton år 2017. Men på grund av en skada blev det istället ett nästan 1 år långt uppehåll med all löpning. 

Nu har hon kommit igång igen på allvar och har många nya ambitioner, bl.a. har hon som målsättning att under nästa år springa under tre timmar på Chicago Marathon. 

Innan Juni påbörjade hennes löparkarriär var hon en professionell fotbollsspelare i USA och spelade även i Finlands landslaget. Efter en 16 år lång fotbollskarriär blev istället löpning hennes stora intresse. ”Jag har alltid älskat löpning och redan under min fotbollskarriär brukade jag springa till fotbollsträning, träna och springa hem igen. Mina lagkamrater tyckte att jag var tokig.”

Hon har vunnit många medeldistanstävlingar, som anordnades mellan skolor i Finland, bland annat 1500 meter och hon fick då frågan om hon ville tävla i löpning istället, men på den tiden var fotboll fortfarande hennes största passion. 

Men idag är Junis stora passion löpning. Hon har varit med och sprungit i TSM under flera år och i år är hon för första gången med och springer som ledare.

Trots att hon har stora mål med sin egen löpning så gillar hon att inspirera & peppa andra oavsett deras målsättning. Hon tycker att det är otroligt givande att se andras människors utveckling.

Resor med Juni Wemmergård:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se