Josefina Blomquist

Josefina är mer eller mindre uppväxt i en idrottshall. Hon kommer från ett litet samhälle där det inte fanns så mycket annat att göra än att spela fotboll, handboll och innebandy. Hon provade gymnastik och orientering. Om inte Josefina själv hade träning var det någon av hennes kompisar som hade det, och man kunde alltid vara säker på att träffa på majoriteten av kompisarna i idrottshallen. När hon var tvungen att välja blev det handboll. Trots sin förkärlek till idrott och att röra på sig var hon den som maskade på uppvärmningslöpningen på 3 kilometer innan handbollsträningarna. Hon som skyllde på onda knän, astman eller vad som nu passade för att slippa dessa tre kilometer och spara på krafterna till själva grejen – handbollsträningen! Hon som sen flyttade in hos en familj i USA bestående av maratonlöpare och som på något vis lyckades öppna en helt ny värld för Josefina. Löpning kunde ju vara så mycket mer än ont i lungorna, tunga ben och bara jobbigt. Det kunde vara befriande, enkelt och roligt! I maj springer hon sitt första maraton.

Till vardags är Josefina beteendevetare och jobbar som hälsorådgivare. Hon hjälper människor att ändra inställning till kost och motion, och att på ett hälsosamt och långsiktigt sätt bli av med sina överflödiga kilon.

I Portugal hittar ni Josefina till största delen på servicekontoret där hon hjälper er med vad ni nu kan tänkas behöva hjälp med. De två säsonger hon jobbat i Portugal har gett henne en mängd nya vänner och bekantskaper. Att få jobba med så otroligt kunniga och härliga människor som våra ledare är, och att få möta alla er glada och fantastiska resenärer, gör att hon tycker att livet i Portugal svårslaget.

Resor med Josefina Blomquist:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se