Johanna Hellström

Till vardags har Johanna det absolut roligaste jobbet hon kan tänka sig, men det kräver också mycket och kan många gånger vara både inrutat och svårkontrollerat. Johanna arbetar som husläkare på Kungsholmen. Innan Johanna till slut blev läkare gick hon fyra år på GIH där hon bl a blev hälsopedagog. Johanna jobbade några år med träning som grupptränare och slutligensom PT på en av Sturebadets anläggningar. Johanna har själv provat sig fram bland olika träningsformer men alltid haft löpning och styrketräning som nån slags bas. Senaste två åren har hon yogat regelbundet för två fantastiska yogalärare.
Yogan blev en start till att Johanna med nya ögon såg på sin egen träning- målet blev bort från mätbar prestation till ett mer beständigt totalfokus med en stark och smidig kropp i harmoni. En kropp som fungerar lika bra på alla håll och kanter. Att både huvud och kropp är med. När Johanna mötte Moveoo (se under José Nunez profil) tilltalade konceptet henne på riktigt! Att utmana nervsystemet och de små svagheterna som finns och inte fortsätta att köra på de redan plogade motorvägarna i kroppen. 
Oavsett vilka mål du har med din träning och hälsa är hennes övertygelse att en förutsättning för att nå dem är att hela du är med på tåget. Din ambition måste vara grundad i huvud, kropp och själ. Det blir otroligt tydligt i skadesituationer eller när resultaten inte kommer som du tänkt. I detta berör vi även ett ämne som Johanna ofta tycker glöms bort eller prioriteras bort, nämligen återhämtningen. Återhämtning ska vara en planerad del av all träning. Med planerad återhämtning och koll på varför du har satt dina mål är du redan en god bit på väg.
Med ovanstående sagt är Johanna ändå mycket road av teknikträning och löpintervaller.

Johannas oas där hon tankar energi är i naturen i alla dess former. Johanna älskar att vara ute i skogen i lätta löparskor på en löptur, eller med stövlar på för att plocka lingon eller kantareller. Johanna älskar att vara i fjällen och i sakta mak glida fram på ett par turskidor, eller att nedtryckt i slalompjäxorna köra utför backarna. Johanna älskar havet, att lukta på hav och tång promenerandes längs en stenkust på Gotland, eller gärna på en segelbåt i Stockholms skärgård.

Läs gärna Johanns blogg:

www.healthyliving.se/doktorjohanna

 

Resor med Johanna Hellström:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se