Helena Fransson

Helena Fransson är professionell dansare inom genren 10-dans. Helena började sin karriär i Växjö när hon som sexåring följde med sin bästa kompis på en danskurs. Satsningen på dansen gjorde att hon flyttade till Stockholm, där hon som amatör hade en framgångsrik karriär mellan 1996 och 2006. Några meriter är SM-guld, silver och brons, internationella pallplatser, flera år i landslaget som representant på NM, EM och VM.

Våren 2006 började Helena dansa med Tobias Wallin och tillsammans tog de steget över till den professionella sidan. Efter bland annat två proffs-SM-guld i Standard, lade de tävlingsskorna på hyllan i december 2008, detta för att helt kunna fokusera på event, shower och undervisning. Man har även kunnat följa Helena i TV4:s program Let’s Dance under flera säsonger. 2006 dansade hon med boxaren Paolo Roberto, 2007 stå-upp-komikern Mårten Andersson, 2009 skådespelaren Morgan Alling (som hon tog till en tredje plats) och 2010 poeten och skribenten Marcus Birro.

2012 bytte hon till produktionssidan i Let’s Dance och gjorde sin första säsong som kostymör för alla deltagare, dansare så väl som kändisar. Även 2013 och 2014 är det Helena som står för detta jobb i TV4:as största produktion.

Helena undervisar, tillsammans med Tobias Wallin, på Kulturama i Hammarby sjöstad men hon driver även ett eget företag Helena of Småland där hon designar och syr tränings-, tävlings-, och showkläder till dansare.

Resor med Helena Fransson:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se