Helen Lindberg

Helen är norrlandstjejen som följde med kärleken och flyttade söderut där hon utbildade sig till arbetsterapeut i början av 2000-talet. Träningen har alltid varit en naturlig del både i hennes vardag och inom föreningslivet med både fotboll, innebandy och ishockey. När hon fick sitt första barn ville hon hitta en mer lättillgänglig träning och då kom löpningen att ta allt större plats, det dröjde inte länge innan löparglädjen infann sig och hon var fast.

För att hålla ett envist löparknä borta som länge hindrat henne från springa längre sträckor har hon också förstått vikten av styrketräning och hittat hur hon gör den rolig, varierad och lättillgänglig.  Med en stark kropp kan hon nu springa flera lopp om året och har bl.a. genomfört tre marathon.

För några år sen fick hon erbjudandet att börja coacha gruppträningspass och insåg snabbt att det var något hon älskade! Det gav henne minst lika mycket energi som hon gav deltagarna och att få inspirera andra till att hitta träningsglädje gav mersmak! Sedan dess driver hon, tillsammans med Elin Johanson, företaget LIVETIKROKARNA där de håller gruppträningspass, löpargrupper och mammaträning hemma i Krokek/Kolmården.

Helen beskrivs som en tjej som har koll på läget. Hon är en glädjespridare som gärna vill göra andra glada och är bra på att motivera andra till att se och utnyttja sina styrkor. Att ha en aktiv vardag är en självklarhet för Helen, hon gillar längd-och utförsåkning lika mycket som hon uppskattar en lugn promenad i skogen. Hon hittar finurliga sätt att träna i vardagen och framhåller vikten av att hålla balansen mellan vila och aktivitet. I och med det inspirerar Helen andra till att motionera, träna och vara trygga i att göra det efter sin egen förmåga och inte jämföra sig med andra.

För mer inspiration, kika gärna in på hennes instagramkonto som hon har gemensamt med sin vän Elin Johansson: @livetikrokarna.

 

Resor med Helen Lindberg:

Training Camp 13-20 april 2024: Dans- och träningsglädje

Den här veckan fokuserar vi på dans och träningsglädje för alla! Förbered dig på en mix av...
FRÅN 15 995 SEK
Alla avreseorter - Faro
13 apr 2024
20 apr 2024