Heikki Nousiainen

Rörelseglädje och mental träning är enligt Heikki det viktigaste. De thar han kommit fram efter ca 40 års träning I aseatiska hälso- och kampkonster. Den fysiska träningen började han med en skivstång tidigare.

Han har tränat grupper och individer från långtidssjukskrivna till professionella elitidrottsmän. Sjukgymnaster har varit den yrkegruppen, vilken har oftast anlitat hans tjänster.

Han har undervisat I dom flesta Europeiska länder och är numera ständig gästinstruktör årligen I Frankrike, I den största händelsen för kinesiska inre arter(tai chi, qi gong,I ching, pakua).

Han planerade en kort tävlingskarriär sent I livet och vann två internationella tävlingar när en svår bilolycka satte ännu tidigare stop för tävlandet. Det lärde honom hur kroppen kan läka sig själv med skonsam träning. Han var också professionell massör och fick hjälp av kollegor och professionella.

Heikki var också projektledare 2009-2012 där man undersökte om rörelseträning kunde hjälpa människor med ADHD. Han kom I kontakt med Sveriges mest framstående hjärn- och rörelseforskare.

I Monte Gordo kommer han att undervisa rörlighetsträning, styrketräning med egen kropp, kettlebell, tai chi och qi gong, mental träning, självförsvar,en typ av cirkelträning baserad på kampkonster, jämförbara med boxexercise eller bodycombat samt lekfull tävling(kampkonstbaserad), i vilken alla I varje team har en aktiv roll och man byter roller. Cykling men ej som träningsform, ren njutning. Heikki har cyklat med den inställningen från Canterbury till Rom.

På återseende I Monte Gordo

 

Resor med Heikki Nousiainen:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se