Greger Höglund

Greger började sin idrottsbana på 50-talet med att bli ordförande för en liten kvartersklubb, Vesslans IK, som hade fotbolls- och ishockeylag. Klubbens stadgar förbjöd medlemmarna att röka varför Greger undan för undan tvingades utesluta den ena efter den andra som började röka. Till slut gick det inte att få ihop fulla lag. Han övergick därför till handboll och spelade i Stockholms Akademiska Handbollslag i ett antal år. I mitten av 60-talet fångades han av squash som han spelade entusiastiskt ända tills för några år sedan. I början av 80-talet kom löpningen in i hans liv och 1984 sprang han Stockholm Marathon. Det skulle nog inte blivit fler marathonlopp om inte en vän, boende i New York, samma år övertalade honom att komma dit och springa  marathon. Sedan var Greger helt fångad av marathonlöpning. Det innebar fyra, fem lopp per år. Idag har han genomfört 106 lopp varav 26 i New York.

Greger är frankofil, talar franska språket, älskar dess kultur, mat och vin. Dessa egenskaper har gjort att han i många år anlitats av Springtime som reseledare under Paris- och Médocmarathon. Han har även ett antal gånger varit reseledare under loppen i New York och London.

I det civila är Greger advokat med arbetsrätt som specialitet. I övrigt är han gift med Margaretha (13 marathonlopp ”sedan blev det hysteriskt”), har tre vuxna barn och flera barnbarn. Övriga intressen är litteratur, musik, främst jazz och klassisk musik. För att komplettera bilden kan nämnas att han har några veteranbilar som vårdas ömt och bara tages ut vid soliga dagar. 

Resor med Greger Höglund:

Paris Marathon

Ett av världens största lopp med över 50 000 deltagare. Loppet är ett ”riktigt” stadslopp...
FRÅN 7 890 SEK
Arlanda - Paris
05 apr 2024
08 apr 2024