Fredrik Zillén

Fredrik är specialist på löpteknik och jobbar sedan tio år på heltid med att hjälpa löpare att springa mer energieffektivt och minska risken för skador. Genom åren har han hjälpt flera tusen löpare och triathleter, från rena nybörjare till ett flertal olika SM-medaljörer och landslagsmedlemmar i löpning och triathlon. 

Han är även utbildad fystränare av Riksidrottsförbundet och anlitats av Naprapatförbundet för leda vidareutbildningar om skadeprevention och effektivitet genom förändrad löpteknik. 

För Fredrik har tränarrollen alltid varit lockande och han hade sitt första tränaruppdrag redan i slutet av 1970-talet då han gick i mellanstadiet och tränade lågstadiebarn i friidrott. Under åren som vuxen klubbtränare på kvällar och helger i friidrott och triathlon jobbade Fredrik som journalist vilket han ha nytta av idag då han skriver artiklar om löpteknik åt Runner’s World. 

Fredrik har under många år även varit en mycket uppskattad ledare på en mängd träningsläger utomlands, främst för triathleter. 

 

Resor med Fredrik Zillén:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se