Fredrik Karlsson

Fredrik är en Umekille som numera är bosatt i Stockholm. Han är Leg. Naprapat och har de senaste 15 åren varvat jobbet på kliniker i Tumba och Tullinge med att hjälpa olika idrottare och idrottslag som naprapat och fystränare. 

Förmodligen hade han Norrlands mest vältränade föräldrar som liten då dom ständigt fick jaga efter honom i villakvarteren.

Med en pappa som var maratonlöpare fick han tidigt cykla med som vattenbärare på långpassen. Det tog dock många år innan han själv blev en frälst löpare. Uppväxten var en enda kavalkad av olika idrotter, Det var fotboll, hockey, bandy, jazzdans, jiujitsu, innebandy, simhopp, taekwondo, boxning, golf, klättring. Men vid 25 års ålder tog han sitt förnuft till fånga och började löpträna. Det har blivit maraton, några lidingölopp, varvat med triathlon och en obligatorisk svensk klassiker. Om han bara lyckas hålla sig skadefri en längre period så är siktet inställt på att köra ultramaraton. När han fick veta att han skulle bli pappa var det första han gjorde att googla på löparvagnar. Man får nu bara hoppas att dottern inte ärvt sin pappas tendens till att bli åksjuk. 

När han var 20 år voltade han med en bil och fick kraftiga besvär med nacken. Efter att ha testat allt mellan himmel och jord för att bli av med sina besvär fick han till slut rådet att uppsöka en naprapat. Besvären försvann efter ett par behandlingar och Fredrik hade hittat sitt kall.  

Han har enligt sig själv världens bästa jobb, att varje dag få hjälpa människor att må bättre, prestera bättre och där igenom få en bättre livskvalité.

 

Resor med Fredrik Karlsson:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se