Emil Lerdahl

Mycket av Emil Lerdahls löparkarriär har varit präglat av tillfälligheter. Det började när han som 16-åring fick ett erbjudande med kort svarsfrist om att börja på Löpargymnasiet i Sollentuna, och där kunna träna med några av de bästa löparna i Sverige i hans åldersklass. Då ägde Emil varken spikskor eller visste speciellt mycket om löpning förutom att han älskade det! Den kärleken har hållit i sig, och under säsongen 2014 satsar Emil mot europamästerskapen på maraton i Zurich.

Sitt första maraton sprang Emil 2006 i New York, då tillsammans med Springtime på tiden 2,32 (Nu är perset 2,20). Maratonloppet i New York är fortfarande Emils stora favorit, och det lopp han rekommenderar alla som vill springa maraton, eller verkligen vill ha en upplevelse utöver det vanliga.

2012 fick Emil göra landslagsdebut i Finnkampen där han ingick i topp-trion på 10.000 m, och därmed krossade finnarna!

I Monte Gordo är Emil med som Garmin-ambassadör. Garmin är en av Emils personliga sponsorer och han kommer att visa dig hur du kan optimera din träning med hjälp av Garmins träningsklockor.

AXA som står för frukosten för Springtimes löpare i Monte Gordo, är också en av Emils personliga sponsorer. Har du frågor om kost, eller vilken som är Emils favoritmüsli är det bara att fråga när Emil står i butiken!

Resor med Emil Lerdahl:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se