Britt-Marie (B-M) Nordquist

B-M kom aldrig överens med käglor, plint och basketkorg i gymnasiet, så hon undvek gymnastiken i skolan! Men när hon kom i kontakt med endorfinerna i motionsspåret i slutet på -60 talet blev hon engagerad och ville sprida lyckokänslorna. Med boken ”Kom loss tjejer” ville hon få fler kvinnor att motionera.

Joggingrundorna blev längre och längre och målen blev långlopp av olika slag. Då ges det tid att tänka och njuta för de som inte har så bråttom.  Det har blivit många o långa maratonlopp världen runt. För i flygvärdinnekofferten har alltid löparskorna funnits med. En höjdpunkt var att stolt hälsa passagerarna välkomna ombord, på sträckan New York-Köpenhamn, med maratonmedaljen utanpå SAS-uniformen, några timmar efter målgången.  

Britt-Marie är ambassadör för En Svensk Klassiker, som hon har som mål för sin träning, och tycker om att inspirera till att våga prova Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Vasaloppet/Engelbrektsloppet och Vätternrundan.

Glädjen att få leda jympa och andra motionsaktiviteter,nu  som pensionär,är fortfarande en stor inspirationskälla! Och att  hitta nya utmaningar som mål för motion och hälsa!

Nästa äventyr som väntar är att få stå bland 50.000 förväntansfulla och energifyllda människor och vänta på  startskottet för New York Maraton.Den här gången handlar det om ifall det kommer att ta 7,5  eller 8 timmar för en Blå-Gul  svensk grupp, som är pionjärer att tillsammans uppleva New York Maraton som en 4,2 mil lång vandring.  Den 5 nov 2023 är det WALK NEW YORK som gäller.

 

 

 

Resor med Britt-Marie (B-M) Nordquist:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se