Åsa Eriksson

Åsas cykelintresse började i en spinningsal. Efter många svettiga timmar, året om, dök den enkla funderingen upp – undrar om det här skulle vara kul utomhus. Med den tanken i bakhuvudet gick Åsa till en cykelaffär och köpte sig en racercykel. Och ganska direkt visade det sig att landsvägscykling var betydligt roligare än spinning, med mer frihet, mer fart och större utmaningar.

2006 körde Åsa sin första Vätternrunda och sedan dess har hon deltagit i flera olika motionslopp i hela landet. Att ta med cykeln på resor blev också en självklarhet och Åsa har provat många vägar och berg ibland annat Italien, Frankrike, Portugal, och på öar som Mallorca, Sardinien, Sicilien och Korsika. Just Mallorca är en storfavorit och där har Åsa också guidat cykelgrupper på både vår- och höstläger. Att cykla uppför och utför i de franska alperna är också något som får hjärtat att klappa lite extra. Förstås.

Åsa började frilansa för Cykeltidningen Kadens (numera Bicycling) 2007 och är sedan 2013 anställd som redaktör på tidningen. 

Åsas träning är till största del cykelrelaterad, även om det kan bli ett och annat jogging- eller yogapass på hösten. Och man kan fortfarande möta henne i en spinningsal ibland, men då nästan alltid i rollen som instruktör.

Resor med Åsa Eriksson:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se