Annika Kits

Annika är lic. Endurance personal trainer dvs. personlig tränare med specialisering på konditionsutveckling. Hon är även dip. löpcoach och strävar efter att löpare också ska styrketräna. Hon bor och jobbar i Stockholm och tror på att vi mår som bäst om vi tränar utomhus med så få redskap som möjligt. Annika brinner även för att hjälpa människor med deras sexuella hälsa. Det kan röra kvinnor och mäns bäckenbottenproblematik, frågor kring lust, träning vid smärta eller rehab efter en cancerbehandling.
“Jag vill få människor att känna att de klarar saker de intalat sig att de inte kan, bara de gör det på sitt sätt. Många har aldrig pressat sig riktigt hårt fysiskt. Därför vet de inte hur det känns att anstränga sig ordentligt och att man sen faktiskt kan anstränga sig ytterligare mycket mer, utan att det behöver vara farligt. Att alltid ha inställningen att man klarar saker tar dig väldigt långt i din träning och fysiska rörelse. Det ger självförtroende och man känner sig tillslut oövervinnerlig. Den känslan vill jag att alla ska få uppleva!”

Annika tränar själv helst löpning, styrketräning och rörlighet utomhus men ses ibland även i simbassängen på Eriksdalsbadet. På meritlistan finns både Stockholm Marathon och Lidingöloppet.

Annikas träningstips: 

Se möjligheterna till rörelse

LETA efter möjligheter i vardagen där du kan få in rörelse. Jobba in en vana av att alltid skippa hissar och rulltrappor så länge du inte är skadad, för vi behöver dem faktiskt inte.

Ta ett kliv tillbaka och titta på ditt liv och vardag. Hur mycket tid skulle du förlora på att promenera eller cykla till jobbet istället för att ta bilen eller kommunaltrafik?

Om det inte är mer än 15 minuter så finns bara ett råd, ta den möjligheten och ge dig själv daglig rörelse till och från jobbet eller aktiviteter. Din kropp och chef kommer att tacka dig för det eftersom du med daglig rörelse minskar risken att bli sjuk och du blir mer effektiv och pigg.

Planera din träning/rörelse

En nyckel till att lyckas hålla rörelsen kontinuerlig kan vara att planera den veckovis, då har vi oftast lättare att anpassa oss efter den. Då kan vi i förväg se vilka dagar som kan bli stressiga och planera in en vilodag den dagen istället för att känna att vi var tvungna att stryka ett pass.

Hellre kort och ofta än långt och sällan

Att hålla kroppen frisk och stark handlar om att ha en hållbar livsstil där omhändertagandet av kroppen finns som en naturlig del av livet varje dag.
Ett sätt att lättare vänja sig in med detta är att träna lite varje dag. Hellre 20 minuter träning varje dag än 1 timme vid två tillfällen per vecka.
På så sätt kommer man även lättare tillbaka efter ett uppehåll t ex pga sjukdom.

Bryt träningsnormer och krossa dina hinder

Ta ett steg tillbaka och titta på vad som ibland hindrar dig från att röra på dig. Kan det vara:

“Jag har inte rätt kläder med mig”
“Jag hinner inte köra hela passet nu”
“Det regnar ute och jag kommer bli blöt”
“Det är kallt ute”
“Det är jobbigt att cykla när det blåser”
“Jag vill inte komma fram svettig till jobbet”
“Folk kanske tittar konstigt på mig om jag tränar utomhus”

Om vi struntar i dessa anledningar så kommer vi snart att inse att de inte spelar någon som helst roll och att det ibland bara är träningsnormer och bekvämlighetstankar som vi levt efter.

För vi kan:
-träna röra på oss i vardagskläder.
-röra på oss lite grann även om det inte blir så mycket som vi hade planerat.
-byta till torra kläder när vi kommer in.
-träna utomhus på vintern för vi blir varma när vi rör oss.
-gå ur bekvämligheten och anstränga oss och göra något som är jobbigt, det är inte farligt.
-vara svettiga en liten stund utan att behöva bli ofräscha för resten av dagen. I värsta fall, byt tröja bara.
-förklara för oss själva att “jag är grym som tar hand om mig själv oavsett var och hur jag gör det”. 

Man hittar Annika på Instagram: @annikakits 

Resor med Annika Kits:

Det finns ingen resa inbokad just nu för denna instruktör. Läs mer om våra resor: http://springtime.se