Information på plats

Välkomstmöte och rundvandring

För dig som anländer den 3 februari (dvs ordinarie utresedatum för Longstay-vistelsen) ingår lunch på hotellet på ankomstdagen. På eftermiddagen har vi ett välkomstmöte, se tid och plats på programmet. 

Program

Träningspassen är 40-50 minuter om ingenting annat anges.

Hotell

Dunamar Apartments – Vårt huvudhotell! Här utgår all inomhusträning och alla aktiviteter ifrån. Träningsplatser utomhus anges i resans program. Här finns även vårt servicekontor. Du som bor här äter frukost och middag i hotellets restaurang. Läs mer om hotellet här.

Servicekontoret

På huvudhotellet Dunamar finns vårt servicekontor som är öppet dagligen. Hit är du välkommen om du har frågor. 

Träning och träningslokaler

All inomhusträning sker i stora träningshallen och lilla träningshallen på Dunamar Hotel. Utomhuspassen hålls på ”plankan”, vår träningsplattform som ligger på stranden, samt buren på stranden och på gräsmattan i anslutning till hotellets träningshall. På programmet framgår var respektive pass genomförs. 

Lån av utrustning

På servicekontoret kan du låna stavar, våtvästar, schack- och kubbspel, bouleklot, fotbollsmål, tennis-, padelrack och bollar, golfset, böcker med mera (begränsat antal).

Utöver träningsprogrammet finns möjlighet till:

Simträning – i friidrottsarenans simhall (ca 2 km från Dunamar). För tillträde krävs riktiga badkläder (badshorts godkänns ej), badmössa samt legitimation. Extra kostnad tillkommer.

Cykling – uthyrning av racercyklar finns på servicekontoret och ”vanliga” cyklar vid en cykeluthyrning 300 meter från Dunamar Hotel. 

Golf – på servicekontoret hjälper vi gärna till med bokning av golftider. Det finns flera banor inom 30 minuters resväg från hotellen. Gratis golfset finns att låna på servicekontoret. 
Förslag på banor:

Monte Gordo

En gammal fiskeby vackert belägen mellan pinjeskogen och den milslånga stranden. Här finns ett begränsat antal hotell, en liten stadskärna med gågator, restauranger och butiker. Löpning, golf och fiske är populära aktiviteter och de stora naturreservaten lockar fågelskådare och naturintresserade. 

Mycket mer än ”bara träning”

Det finns såklart mer att göra än att ”bara” träna. Inom några kilometers avstånd från våra hotell finns flera trevliga små städer att besöka och många fina utflykter att göra.

Vila Real de san António – Tre kilometer från Monte Gordo, före den spanska gränsen finns denna pittoreska gamla hamnen med en underbar utsikt över floden Guadiana, som mynnar ut i Atlanten. Hit kan du promenera eller cykla. Passa på att äta en god måltid eller strosa omkring längs de bilfria gatorna i den gamla delen av staden.

Spanska staden Ayamonte – En trevlig utflykt är att ta färjan från hamnen i Vila Real över floden till den vackra spanska staden Ayamonte. Färden tar bara 20 minuter och anblicken av Ayamonte – den vita staden – är magisk. Här hittar du flera mysiga restauranger, caféer, pubar och marknader för den som vill shoppa. 

Tavira – En annan pittoresk stad är Tavira som ligger ca. 20 minuter med bil från Monte Gordo. Staden är pittoresk och det känns som om tiden har stått still här, det mesta är i princip orört. I de gamla byggnaderna, kyrkorna, de vackra broarna och på de smala gatorna kan du fortfarande känna historiens vingslag. Även Tavira har många trevliga restauranger där du kan äta gott. 

Olhao – Det första samhället österut från provinshuvudstaden Faro är Olhao. Det är en livlig hamnstad som bevarar sin karaktär. Staden är särskilt berömd för sina musslor och skaldjur och fiskmarknaden anses vara Algarves bästa.

Butik/bankomat

Det finns en supermarket (Mini Preco) och bankomat till vänster cirka 500 meter från Dunamar. Karta här.

Sjukdom, skador och behandling

Om du blir sjuk eller skadad ska du i första hand vända dig till vårt servicekontor på Dunamar Hotel, där hjälper vi dig att kontakta läkare. Vid akuta olycksfall ring 112 för ambulans. Det finns ett Apotek ca 500 meter från Dunamar. 

Roaming

Sedan en EU-reglering 2017 ringer, sms:ar och mms:ar du inom EU/EES till samma pris som hemma i Sverige med alla nya och befintliga mobilabonnemang. Dessutom surfar du som hemma med det som ingår i din månadssurf. Din operatör har information om det finns en begränsning av hur mycket surf utomlands som ingår utan extra avgift.

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier