Information på plats

Välkomstmöte och rundvandring

Söndag kl. 08.30 har vi ett välkomstmöte i konferenssalen på Dunamar Apartments (ligger på entréplan – till vänster om du tittar på receptionen). Här får du all praktisk information och presentation av veckans ledare!

Vårt hotell

Dunamar Apartments – Vårt huvudhotell där samtliga gäster bor, tränar och äter samtliga måltider (frukost, lunch och middag). Läs mer om hotellet här.

Öppettider Restaurang

Frukost: 07.30-10.00
Lunch: 12.30-14.30
Middag: 18.00-21.30

Till maten ingår alkoholfri dryck. Öl och vin mm. kan beställas till en kostnad och betalas direkt efter maten alternativt sättas upp på rummet.

Öppettider gym och inomhuspool

Mån-fre: 07:00-21:00
Lör: 09:00-18:00
Sön: Stängt

Öppettider poolområdet

Öppet varje dag från 09:00-18:00

Öppettider gate till strand

Öppet varje dag från 07:00-21:00

Wifi

Gratis att använda och fungerar väldigt bra.
Användarnamn: Dunamar
Lösenord: htdunamar2018

Tips: Du kan streama videotjänster så som netflix och SVT Play från din telefon på ditt rums TV. Instruktioner finns på TV’n. 

Program

Programmet för veckan hittar du här i appen under fliken ”Program”.

Servicekontoret

På Dunamar finns även vårt servicekontor som är öppet dagligen. Hit är du välkommen om du har frågor, önskar boka utflykter, hyrbil, golftider eller annat. Utanför finns en anslagstavla med information som t ex. aktuellt program, transferlistor kartor över våra löpslingor, information om utflykter och mycket mer. 

Öppettider servicekontoret

Söndag: 11:00-12:30 & 18:00-19:30
Måndag: 09:00-10:30 & 18:00-19:30
Tisdag: 09:00-10:30 & 18:00-19:30
Onsdag: 09:30-10.30 & 18:00-19:30
Torsdag: 18:30-19:30
Fredag: 09:00-10:30
Lördag: 09:00-10:30 

Träning och träningslokaler

All inomhusträning sker i stora träningshallen och lilla träningshallen på Dunamar Apartments. Utomhuspassen kan hållas på ”plankan”, vår träningsplattform som ligger på stranden, på gräsmattan i anslutning till hotellets träningshall eller på poolterrassen på Dunamar. På programmet framgår var respektive pass genomförs. 

Träning/Aktiviteter/Utflykter

Utöver träningsprogrammet finns möjlighet till:

Simträning – I friidrottsarenans simhall (ca 2 km från Dunamar). För tillträde krävs riktiga badkläder (badshorts godkänns ej), badmössa samt legitimation. Extra kostnad tillkommer.

Cykling – Uthyrning av racercyklar finns på servicekontoret 10€/dag. Cykeluthyrning av ”citybikes” finns 200 meter från Dunamar.

Golf – på servicekontoret hjälper vi gärna till med bokning av golftider. Det finns flera banor inom 30 minuters resväg från hotellet. Gratis golfset finns att låna i servicekontoret. 

Utlåning av utrustning

På servicekontoret kan du låna stavar, våtvästar, schack- och kubbspel, bouleklot, fotbollsmål, tennis-, padelrack och bollar, golfset, böcker med mera (begränsat antal).

Monte Gordo

En gammal fiskeby vackert belägen mellan pinjeskogen och den milslånga stranden. Här finns ett begränsat antal hotell, en liten stadskärna med gågator, restauranger och butiker. Löpning, golf och fiske är populära aktiviteter och de stora naturreservaten lockar fågelskådare och naturintresserade. 

Mycket mer än ”bara träning”

Det finns såklart mer att göra än att ”bara” träna. Inom några kilometers avstånd från våra hotell finns flera trevliga små städer att besöka och många fina utflykter att göra.

Vila Real de san António – Tre kilometer från Monte Gordo, före den spanska gränsen finns denna pittoreska gamla hamnen med en underbar utsikt över floden Guadiana, som mynnar ut i Atlanten. Hit kan du promenera eller cykla. Passa på att äta en god måltid eller strosa omkring längs de bilfria gatorna i den gamla delen av staden.

Spanska staden Ayamonte – En trevlig utflykt är att ta färjan från hamnen i Vila Real över floden till den spanska vackra staden Ayamonte. Färden tar bara 20 minuter och anblicken av Ayamonte – den vita staden – är magisk. Här hittar du flera mysiga restauranger, caféer, pubar och marknader för den som vill shoppa. Tidtabell för färjan finns på anslagstavlan utanför servicekontoret på Yellow Hotel.

Tavira – En annan pittoresk stad är Tavira som ligger ca. 20 minuter med bil från Monte Gordo. Staden är pittoresk och det känns som om tiden har stått still här, det mesta är i princip orört. I de gamla byggnaderna, kyrkorna, de vackra broarna och på de smala gatorna kan du fortfarande känna historiens vingslag. Även Tavira har många trevliga restauranger där du kan äta gott. 

Olhao – Det första samhället österut från provinshuvudstaden Faro är Olhao. Det är en livlig hamnstad som bevarar sin karaktär. Staden är särskilt berömd för sina musslor och skaldjur och fiskmarknaden anses vara Algarves bästa.

Butik/bankomat

Det finns en supermarket och bankomat ut till vänster cirka 200 meter från Dunamar. 

Sjukdom och skador

Om du blir sjuk eller skadad ska du i första hand vända dig till vårt servicekontor på Dunamar, där hjälper vi dig att kontakta läkare. Vid akuta olycksfall ring 112 för ambulans. Det finns ett Apotek ca 500 meter från Dunamar. 

Roaming

Sedan en EU-reglering 2017 ringer, sms:ar och mms:ar du inom EU/EES till samma pris som hemma i Sverige med alla nya och befintliga mobilabonnemang. Dessutom surfar du som hemma med det som ingår i din månadssurf, dock upp till 20 GB/mån, utan extra kostnad.

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier