Inför loppet

NUMMERLAPPSMÄSSAN

Nummerlappsmässan ligger i the Parc des Expositions – Porte de Versailles. 

THE PORTE DE VERSAILLES!

  • Torsdag 15:00pm – 20:00pm
  • Fredag: 10:00am – 20:00pm
  • Lördag: 10:00am – 19:00pm

Obs!
Förra året tog det nästan 3 timmar att hämta ut nummerlappen på lördagen. Vi rekommenderar därför att ni hämtar ut er nummerlapp på fredagen. 

Här kan ni läsa mer om nummerlappsmässan.

LOPPET

Viktig karta för starten

Bankarta

Starten för damerna och herrarnas elit går klockan 08.00 nedanför triumfbågen på Champs Elysées, därefter startar du beroende på förväntad sluttid.

Starten består av ett antal stora fållor i olika färger. Du har fått en färg på nummerlappen efter den uppskattade sluttid du angivit vid anmälan. Det råder en avslappnad atmosfär men med spänning och förväntan i luften. Vi rekommenderar att vara på plats i sin fålla minst 30 minuter före din starttid. Eftersom hotellet ligger nära start och mål brukar de flesta av våra löpare inte använda sig av väskinlämningen som finns vid målgången på Avenue Foch, en annan gata ner från Triumfbågen. Vi rekommenderar istället (beroende på väder) att du tar på dig en gammal tröja och byxa som du efter startskottet kan slänga av dig. Det kan vara kylslaget på morgonen. Vid regn är en regnponcho bra att ha före startskottet. Vid startområdet serveras det vatten och toaletter finns. För er som vill ha promenad sällskap till startområdet finner ni tider i programmet för det.

Loppet

Det är ett mycket välarrangerat lopp. Var 5:e km serveras vatten, torkad och färsk frukt. 
Ett flertal musikanter underhåller längs banan. Loppet är skyltat med kilometermarkeringar och tiden visas var 5:e km samt vid 21.1 km och målgång. Gott om sjukvårdare finns längs banan. Mycket folk runt banan som hejar. Banan går genom Paris centrala delar. Vid 33 kilometer springer du in i Bologneskogen för ett fem kilometer långt avsnitt som avslutas med loppets enda backe. De sista två kilometerna är släta och lättlöpta.

Det finns gott om farthållare i många olika farter.

Målet

Tidtagningen sitter på nummerlappen så inget chip ska lämnas in. Sedan får du en ”värmefilt” och din medalj. Du får också en liten påse med frukt och bröd samt vatten (om du har lämnat in överdragskläder hämtar man dessa efter målgången). Officiell sluttid är 6 timmar. Från målet är det sen promenadavstånd till hotellet.

Karta över målområdet

Arrangören har en app där man kan följa löparna. Den är inte uppdaterad ännu.

Paris marathon Runners Guide

Deltagarantal: 55 000
Sista anmälningsdag: I mån av plats
Datum for loppet: 2024-04-07
Åldersgräns: 20 år
Medalj: Ja
T-shirt: Ja
Tidtagning med chip eller i nummerlapp: Ja
Pastaparty: Nej
Karaktär: Snabb bana.
Starttid: Olika starttider från 08.15 – 10.45 
Maxtid: 6 timmar
Läkarintyg: Krävs för alla lopp i Frankrike

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier