Inför resan

INFORMATION INNAN AVRESA

Inför resan:

 • Ta med ditt giltiga pass och färdhandlingar.
 • Här kan du checka in online med SAS (öppnar 30h innan avresa). Det går också att göra i SAS-appen. Här kan du också boka sittplats.
 • Observera att det ibland kan förekomma att SAS stänger möjligheten att checka in online vid större gruppbokningar, såsom de vi på Springtime ofta använder oss av. Om du skulle stöta på svårigheter eller om online incheckning inte är tillgänglig för dig, vänligen notera att alternativet att checka in på flygplatsen finns tillgängligt.
 • Du bör vara på flygplatsen minst 2 timmar innan avresa.
 • Se tider för incheckning för ditt hotell under fliken ”Öppettider”. 

Flyg

Flygtider, flightnummer och ”Reservation no” framgår av dina färdhand­lingar. Från Arlanda är det avresa från Terminal 5 och på Kastrup Terminal 3.

För incheckning på flygplatsen är det ditt ”Reservation no” du använder (numret består av siffror och bokstäver i en följd). Tiderna är lokala och med reservation för tidta­bellsändringar. Kontrollera alltid korrekta avgångstider på Swedavia, eller Kastrup.

Incheckningen öppnar 2 timmar innan avresa och stänger 45 minuter innan avresa. Ingen mat ingår på planet (med undantag för SAS Plus), men finns till försäljning. 

Bagage

Med SAS får varje resenär ha 1 väska á 23 kg incheckat bagage samt 8 kg som handbagage (undantag med SAS Plus). 
Handbagaget får ej överstiga måttet 55 x 40 x 23 cm.
Har du golfbag eller annan skrymmande utrustning måste detta betalas för på flygplatsen eller förbokas. Läs mer om bagage hos SAS här.

Transfer

För alla som reser på ordinarie resa ingår transfer: flygplatsen – hotellet – flygplatsen. När du har hämtat din väska och gått ut till ankomsthallen går du direkt till vänster (skylt mot Tour Operators). Personal möter upp där upp er med Springtime-skylt och visar er till våra transferbussar för vidare transport till Monte Gordo. Transfertiden är normalt cirka 45 minuter. Se flygplatskarta nedan.

Anslutningspaket

Har du bokat anslutningspaket genom oss har du även fått dessa färdhandlingar. Om något är oklart vänligen kontakta oss omgående.

Pass och Visum

Vid inresa som vanlig turist och svensk medborgare är det inte nödvändigt med visum till Portugal. Du måste kunna uppvisa giltigt pass eller nationella ID-kortet där medborgarskapet framgår. Kontrollera att ditt pass är giltigt och att ditt tilltalsnamn och alla efternamn stämmer överens med dina färdhandlingar innan du reser. 

Inresekrav

Det finns inga restriktioner vid inresa till Portugal. För fullständig information och eventuella uppdateringar av aktuella händelser i landet kan du följa dessa här:

Reseförsäkring

Det är alltid viktigt att se till att DU har ett fullgott försäkringsskydd. Kontrollera att du har det i din hemförsäkring. Ingen reseförsäkring ingår i resan. Behöver du komplettera din hemförsäkring kan vi rekommendera att teckna en reseförsäkring hos Gouda.

Sjukförsäkring

Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet på resan eller beställ ett sådant utan kostnad hos försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Turistskatt

Myndigheterna i Vila Real de Santo António (VRSA) tar ut en turistskatt på hotellövernattningar. Skatten är på 1€ per natt/person och till en gräns på max 7€, oavsett vistelsens längd. Skatten betalas direkt till hotellet. 

Tips inför resan

 • Ta med träningsskor både för inomhusbruk och utomhusbruk.
 • För bad i inomhuspoolerna på hotellen krävs det att man använder badmössa. Badmössor finns att köpa på plats men har man en egen och planerar att använda inomhuspoolen rekommenderar vi att man tar med sig den.
 • Badhanddukar för både strand och pool finns att låna på alla hotellen. På Dunamar tar de en deposit på 25€ och vill man byta handduk under veckan kostar det 2€.
 • Det kan vara bra att ha med lite kontanter i Euro för eventuella småköp då vissa mindre ställen bara accepterar kontant betalning. 

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier