Information på plats

NUMMERLAPP/EXPO

Nummerlappsutdelningen på NYRR RUNCENTER som ligger på 57:e gatan mellan 8 och 9 Avenyn. Ligger nära Columbus Circle. Cirka 1,5 km från hotellet. 
Öppettiderna är:
Söndag 2 juni 09:30-17:00
Måndag 3 juni 09:00-19:30  
Tisdag 4 juni 09:00-19:30
Onsdag 5 juni 09:00-19:30  
Torsdag 6 juni 09:00 -19:30 
Fredag 7 juni 09:00-19:30 

Ta med körkort eller pass samt QR-koden eller ID-nummer hos MyNRR.

För er som vill ha sällskap går vi och hämtar nummerlapparna på kvällen på fredagen.

Servicetider 

På programmet finner du servicetider i lobbyn på hotellet för dig som har frågor och funderingar.

MORGONJOGG/PROMENAD/TRÄNING

Se programmet för morgonjogg/promenad och träning.

EL/MOBIL

I USA är strömmen 110 Volt. En adapter behövs för att använda elektriska produkter. Kontakta din leverantör för exakta uppgifter och taxor.

VÄDER

Variationer kan förekomma. Bäst är att kontrollera väderprognosen några dagar före avresa. Ta med löparkläder och kläder för väder. 

VALUTA

US Dollar används. Har man ett kontokort som används i bankomater i Sverige kan man även använda detta i New York. Antingen att betala med eller att ta ut dollar från automater. Drickssystemet är mycket vanligt. Man lämnar cirka 15% på restauranger, barer och taxiresor. För att förenkla det kan man lämna dubbla skatten (tax) på notan. Tänk på att vissa ställen lägger till dricksen automatiskt på notan. Fråga om du är osäker. 

FÖRSÄKRINGAR

Vänligen kontrollera så att du har en bra reseförsäkring. Har du en hemförsäkring kan det vara en god idé att kontrollera vad som innefattas under resan.

TRANSPORTER

Det är trevligt att upptäcka Manhattans puls och atmosfär till fots. Ibland är dock avstånden stora och då är tunnelbanan väldigt bra. Relativt enkelt, snabb och dessutom trygg att använda. En enkelresa kostar ca 2.90 dollar och ett veckokort kostar ca 34 dollar. Dessa kort gäller även på lokalbussar. 

Det smidigaste är att använda sitt betalkort vid ingången till tunnelbanan för ”blipp” betalning. Den högsta summa som du kan bli debiterad för under en vecka är 34USD(dvs samma summa som ett veckokort).

Tunnebanekarta
Tunnelbana app

Taxi är en annan variant att ta sig runt i. Taxameter används alltid. Man kan betala taxin med kontokort. Det finns över 10 000 taxibilar i New York!

ÄTA I NEW YORK

Vi rekommenderar att ni bokar era restaurangbesök då det ofta är svårt att få bord. På följande länk hittar ni i stort sett alla Manhattans restauranger och ni kan även boka här:

Tänk på att det alltid tillkommer skatt och dricks på priserna. Skatten är på 10% och ett enkelt sätt att räkna ut dricksen är att dubbla skatten. Titta på notan, ibland så har restaurangen själva lagt på dricksen.

 

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier