Om loppet

NUMMERLAPPSUTDELNINGEN 

Mässan hålls på Jacob Javits Convention Center, hall 3B, 3D och 3E.  West 36th Street,11th Ave.
Karta här.

Länk till nummerlappsmässan

Mässan är öppen under följande tider:

Torsdag 2/11: 10.00-19.30
Fredag 3/11: 10.00-19.30
Lördag 4/11: 09.00-17.00

NYRR-app (blir klar i slutet av oktober)

Alla har nu valt en dag och tid för uthämtning av nummerlappen. Du måste hämta ut nummerlappen personligen och senast lördag. Du måste även ha med dig ditt Confirmation Form/startbevis (tillsammans med pass) som finns i din profil hos NYRR.

TCS New York City Marathon Expo sker i samarbete by New Balance.

Där finns en gigantisk souveniravdelning med New York Marathons egna varor såsom träningskläder, T-shirts, skor mm.

PRECHECK BAG – om ni valt detta

Endast den officiella påsen kan lämnas in i målområdet. Påsen lämnar ni in dagen före loppet. Här lämnar ni in påsen på lördag.

De allra flesta av våra löpare har valt att inte lämna in någon påse, detta för att vi efter målgång har nära tillbaka till hotellen och alla löpare får dessutom en varm poncho efter målgång.

STARTOMRÅDET

Inga väskor eller påsar kan lämnas in i startområdet.

På expot får alla en start village bag, det är endast denna påse som ni får ta in i startområdet.

Vissa kommer att vara ute på startområdet tidigt på morgonen, då är det bra att ha varma kläder med er. Dessa kläder lämnar man bort när starten går och samlas senare ihop och delas ut till hemlösa.
Det är ofta kallt tidigt på morgonen, ner mot 0 grader.

Tips! Ta med något att äta och dricka och och varma kläder. Ta även med några gamla tidningar att sitta på. Endast löpare får komma in i startområdet.

Tidtagning sker med en ”tag” som sitter fast i nummerlappen.

TRANSPORT TILL LOPPET

I år kommer alla våra löpare att resa ut till starten med arrangörens transporter: Staten Island färjan eller Midtownbus.

Ni som bor på AC Marriott, Belvedere och Conrad kan enkelt promenera till Midtownbus, om ni valt detta. 

Ni ser er valda transport samt tid på nummerlappen och på ert konto hos NYRR.

Har ni valt Staten Island färjan är det enklast att ta tunnelbanans röda linje nummer 1, local train, downtown. Åk ner till slutstationen ”South ferry” och kliv av där.

Alla våra hotell har mycket nära till röda linjens tunnelbana.

När ska jag ta tunnelbanan mot Staten Island Ferry?
1 timme före er färjetid bör ni vara nere i tunnelbanan, oavsett vilket hotell ni bor på.

Vilken tunnelbanestation ska jag gå till?

The Wallace, Belleclaire, Arthouse, Beacon går till 72:a gatan/Bway.

Conrad Midtown och Belvedere går till 50th street.

AC Marriott går till Time Square 42th street

Staten Island färjan och Midtownbussen tar sedan ca 90 minuter. Läs mer om transporten här

Har ni frågor om hur ni ska ta er till starten har vi servicetider på utvalda hotell där ni kan fråga reseledarna om detta.

STARTEN

Karta över starten 

Vid starten kontrolleras samtliga löpare innan de släpps in i startområdet. Om du inte har med din nummerlapp blir det inget lopp! Eftersom vädret kan vara kallt och/eller regnigt, måste du se till att ta med/på dig varma kläder. På startområdet serveras bland annat vatten, kaffe, te, bagels, Power bars och sportdryck. Där finns även 1700 st toaletter. 

Starten är uppdelad på följande sätt:

Starterna rosa, blå och orange är uppdelade i 5 starttider och sedan dessutom i 6 fållor A-F.
Tänk på att fållorna stänger före er starttid, så var på plats i er tilldelade fålla i god tid.

Wave 1: Start kl 09.10.  

Wave 2: Start kl 09.45.  

Wave 3: Start kl 10.20.  

Wave 4: Start kl 10.55. 

Wave 5: Start kl 11.30. 

Färgen avgör vilken startlinje du tillhör. Bron, där starten går, är uppdelad i en över och en undervåning. 

Fållor är fördelade med tanke på förväntad sluttid. Löpare som önskar springa tillsammans med annan löpare men fått olika startgrupper kan springa tillsammans genom att placera er i den startgrupp och fålla vars startnummer är högst. Det är med andra ord okey att byta startgrupp och fålla så länge man byter till den med högre startnummer.

 

BANAN ÄR FANTASTISK  

Karta över banan

Elevation map

och publiken är enormt engagerad. Men ta det lugnt i början då Verzzanobron är brant. Observera att banan inte är exakt densamma för de olika startgrupperna förrän efter 3 miles, ca 5 km, där banorna går ihop. Vattenstationerna står mycket tätt, vid varje mile-markering från och med mile 3. Sportdryck ,Gatorade Endurance Formula Lemon-Lime smak serveras vid varje mile från och med mile 3. Vätska serveras på båda sidorna av banan. Längs banan finns också många toaletter och vid hetta även duschstationer. Vid mile 12 och 18 bjuds det på gel från science in sport energy. Bananer erbjuds vid mile 21 och 23.

Kilometermarkeringar och klockor finns var femte kilometer. Dessutom är det skyltat varje mile. Springer man i sexminutersfart, motsvarar det ungefär 9.40 minuter per mile, femminutersfart blir 8.00.
Var 5:e kilometer och vid halvmaraton springer man över tidtagningsmattor som registrerar din tid. Man måste springa över dessa mattor annars kan tidtagning bli fel och i värsta fall blir man diskvalificerad. Farthållare med beräknad sluttid finns från 3.00 till 6.00.

MÅLET

ligger i Central Park, nära Tavern on the Green. Alla som går i mål får en medalj, en påse med frukt, snacks och dryck samt en varm poncho att sätta på sig.
Har du lämnat in en påse dagen före hämtar ni ut den längre upp i parken.

Det är ofta mycket trångt efter målgång och utanför parken, därför rekommenderar vi att ni stämmer träff på hotellet. Utanför parken finns ett område som heter ”family reunion”, detta område ligger vid 63-66:e gatan.  Utgången från Central Park för löparna ligger på 77:e gatan.
Karta över målområdet

VINTERTID

Natten mellan lördag och söndag den 4 och 5 november ändrar USA till vintertid. Detta innebär att du ska ställa tillbaka klockan en timme vilket innebär en timmes extra sovmorgon.

RESULTAT

På internet publiceras resultaten omgående och de kommer också att finnas i New York Times på måndagen. Diplom kan efter någon vecka laddas ner från hemsidan

MARATHON MONDAY

På måndagen kan du gå tillbaka till målområdet, där samlas löpare från hela världen. Ta med medaljen och få din sluttid ingraverad (räkna med lång kö), handla New Balance produkter och umgås med andra glada löpare. 

Här besöker du Marathon Monday mellan 07.00-18.00

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier