Information på plats

RESELEDARE OCH LOKALA GUIDER

På flera hotell bor det en eller flera reseledare. Vi har särskilda servicetider just för dig. Där har du möjlighet att få tips, hjälp och råd. Ta hjälp av ledarna om du har frågor, de är där för att se till att just din vistelse ska bli så minnesvärd som möjligt. Tiderna ser du i programmet.
Har ni frågor om hur ni ska ta er till starten är det bra att besöka lobbyn på servicetiderna för att fråga reseledarna.

MORGONJOGG

På torsdag, fredag och lördag morgonjoggar vi från utvalda hotell. Detta är givetvis frivilligt men mycket trevligt. Se programmet för tider och samlingar.

GUIDAD TUR I BROOKLYN FREDAG OCH MÅNDAG

Vi arrangerar en guidade utflykt i Brooklyn, på fredag och måndag. Vi tar tunnelbanan till Brooklyn och får en guidad promenad i området, sedan promenerar vi tillbaka till Manhattan över Brooklyn Bridge. Passa på att uppleva New York, träffa andra resenärer och ledare. Ingen föranmälan behövs.

HALLOWEENPARAD 31 OKTOBER

En stor, festlig och folklig parad som börjar 19.00 på Spring to 16th Street. Läs mer på www.halloween-nyc.com.

INVIGNINGSCERMONI & FYRVERKERIER 3 NOVEMBER

På fredag klockan 17.00 startar öppningsceremonin ”Nationernas Parad” i Central Park. Paraden avslutas utmed maratonloppets mållinje och det kommer bland annat att spelas levande musik och avslutningen sker med ett sprakande fyrverkeri.
Ingen anmälan för åskådare krävs och det är gratis att titta på.
Entré vid 63th/Central Park West.

BANBESIKTNING

Måste förbokas.
På lördag klockan 09.30 åker vi buss från Beacon, längs maratonbanan. Vi berättar om banans sevärdheter och beskriver hur det är att springa banan. Turen tar cirka 4 timmar och de som önskar släpps efter turen av vid nummerlappsutdelningen. Alla som ska hämta ut sin nummerlapp efter banbesiktningen måste ha med sig sitt pass och confirmation form. Förbokning krävs.

ANHÖRIGA

De som vill följa loppet tillsammans samlas i lobbyn på Beacon klockan 09.15 eller 11.00. Vi tar oss sedan till 1:a Avenyn och i närheten av 72:e gatan, efter ca 27km, där hejaklacken kommer att finnas. De som vill tar sig senare till Central Park, runt 40 km och kan där se sin löpare en gång till. Det finns en tunnelbanestation längs gula linjen, Q, som ligger på 2 Avenyn/72:a gatan, som ligger  nära hejaklacken. Vi hoppas att anhöriga klär sig i svenska och norska färger. 

EL/MOBIL

I USA är strömmen 110 Volt. En adapter behövs för att använda elektriska produkter.

VÄDER

Mycket stora variationer kan förekomma. Medeltemperaturen för november är 12 grader under dagen och 4 grader under natten. Bäst är att kontrollera väderprognosen några dagar före avresa. Ta med löparkläder för alla väder.

VALUTA

US Dollar används. Har man ett kontokort som används i bankomater i Sverige kan man även använda detta i New York. Antingen att betala med eller att ta ut dollar från automater. Drickssystemet är mycket vanligt. Man lämnar cirka 15% på restauranger, barer och taxiresor. För att förenkla det kan man lämna dubbla skatten, tax, på notan. Tänk på att vissa ställen lägger till dricksen automatiskt på notan. Fråga om du är osäker. På utflykterna är det kutym att lämna dricks till guider och busschaufförer.

FÖRSÄKRINGAR

Vänligen kontrollera så att du har en bra reseförsäkring. Har du en hemförsäkring kan det vara en god idé att kontrollera vad som innefattas under resan.

TRANSPORTER

Det är trevligt att upptäcka Manhattans puls och atmosfär till fots. Ibland är dock avstånden stora och då är tunnelbanan väldigt bra. Relativt enkelt, snabb och dessutom trygg att använda. En enkelresa kostar 2.90 dollar och ett veckokort kostar 34 dollar. Dessa kort gäller även på lokalbussar. Barn under 110 cm reser gratis när vuxen betalar. 

Det smidigaste är att använda sitt betalkort vid ingången till tunnelbanan för ”blipp” betalning. Den högsta summa som du kan bli debiterad för under en vecka är 34USD(dvs samma summa som ett veckokort).

Tunnebanekarta
Tunnelbana app

Taxi är en annan variant att ta sig runt i. Taxameter används alltid. Man kan betala taxin med kontokort. Det finns över 10 000 taxibilar i New York!

ÄTA I NEW YORK

Vi rekommenderar att ni bokar era restaurangbesök då det ofta är svårt att få bord. På följande länk hittar ni i stort sett alla Manhattans restauranger och ni kan även boka här:

Tänk på att det alltid tillkommer skatt och dricks på priserna. Skatten är på 10% och ett enkelt sätt att räkna ut dricksen är att dubbla skatten. Titta på notan, ibland så har restaurangen själva lagt på dricksen.

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier