Res tryggt med Springtime

DU RESER TRYGGT MED SPRINGTIME

Bokar du en tränings- eller löparresa med oss, gör du det för att du vill resa iväg på en aktiv semester och uppleva något mer än på en vanlig resa. 

Vi arrangerade vår första resa 1986 och har sedan dess haft fler än 100 000 nöjda resenärer. Lång erfarenhet innebär många fördelar, men framförallt är det en trygghet. Även om de flesta av våra resenärer aldrig behövt fundera i de banorna kan det vara skönt att veta att du får hjälp om olyckan är framme. 

DETTA GÖR VI PÅ PLATS GÄLLANDE COVID-19

 • Träningsplatser och restaurang städas med ökad frekvens. 
 • Tillgängligheten på handsprit ökas. 
 • Så många pass som möjligt hålls utomhus.

  Detta kan du som resenär göra:
 • Tvätta händerna ofta.
 • Hosta och nys i armvecket.
 • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
 • Känner du dig sjuk, stanna på rummet och kontakta vår personal på plats.  
 • Skydda dig och andra från smittspridning från Folkhälsomyndigheten

EUROPEISKA SJUKFÖRSÄKRINGSKORTET (viktigt att ta med!)

Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet på resan eller beställ ett sådant utan kostnad hos försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

ATT RESA MED EN ARRANGÖR

Som researrangör måste vi förhålla oss till och följa de riktlinjer som våra myndigheter ger oss, inte minst UDs reserekommendationer. Om UD avråder från att resa till en viss destination så faller alla avtal och alla pengar återbetalas. Detta gäller även i fall då en myndighet i det land vi ska resa till tar beslut som gör att resan inte kan genomföras. Om ingen myndighet tagit ett beslut som påverkar resan så gäller däremot vanliga avbeställningsvillkor.
När avråder UD från resor?

Aktuellt:
Frågor och svar om covid-19  från Folkhälsomyndigheten

PAKETRESELAGEN

Om du har bokat en paketresa (vilket våra resor är) är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att du som resenär är skadeslös i det fall en av våra leverantörer inte fullföljer det som lovats. Skulle något sådant inträffa erbjuds du då ett likvärdigt alternativ för hotell, flyg eller annan typ av transport – och i annat fall får du pengarna tillbaka.
Läs mer om paketreselagen hos Konsumentverket

RESEGARANTIER

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet. Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi mot förmodan skulle drabbas av insolvens.
Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

TECKNA EN RESEFÖRSÄKRING

Se till att vara försäkrad!
Generellt så är det din hemförsäkring som skyddar dig vid resor. Visst försäkringsskydd kan ingå när du betalat din resa med bankkort. Villkoren är olika beroende på vilket försäkringsbolag och vilken typ av försäkring man har. Läs på dina försäkringsvillkor! Försäkringsbolagen har nu ofta separat information gällande coronarelaterade frågor på sina respektive hemsidor.

Försäkringsbolaget Gouda har utvidgat sin Reseförsäkring att även gälla skydd mot om man blir satt i karantän. Deras försäkring täcker bland annat:

Om du är privatkund och har köpt ett komplement till hemförsäkringen inkl. semestergaranti gäller följande:

 • Har du köpt ett komplement till reseskyddet i din hemförsäkring eller en charterförsäkring hänvisar vi dig i första hand till din hemförsäkring för hantering av kostnader för läkarvård, transporter osv. Kontakta sedan Gouda för hantering av självrisk, eventuellt förstörda semesterdagar och en ny resa om du varit ordinerad sängläge mer än halva tiden (Blir man satt i karantän under sin resa och inte är sjuk av Corona ersätts förlorade semesterdagar, men man har inte rätt till en ny resa).
 • Vid eventuell karantän, oavsett om du själv är sjuk eller ej, så ersätter försäkringen kostnad för hotell, nya flygbiljetter hem samt merkostnad för mat. Detta gäller upp till 14 dagar efter ordinarie hemresedatum. Maxersättning 30.000 kr/person eller 100.000 kr/familj. Kontakta då Gouda Alarm som kan hjälpa till med det praktiska.
 • Ingen av Goudas försäkringar ersätter förlorad arbetsinkomst.

Har du köpt tillägget semestergaranti gäller även följande:

 • Om du är satt i karantän under din resa och inte är sjuk av Corona, ersätter försäkringen förlorade semesterdagar men man har inte rätt till en ny resa.  
 • Insjuknar du under din resa ersätter försäkringen förlorade semesterdagar och en ny resa om du varit sjuk och ordinerad sängläge i mer än halva tiden.

Observera att dessa villkor gäller just nu men kan komma att ändras. Håll dig uppdaterad här.

-För fullständiga villkor och bokning hör av dig till Gouda på telefon 08-615 28 00 eller online på Goudas Hemsida.

-Fyll i uppgifterna och välj försäkringsalternativet: ”Komplement till hemförsäkring”.

-Kryssa sedan i rutorna för tillvalen ”Egendomsskydd” och ”Semestergaranti”.

-Kostnaden för en försäkring är 300 kr för en vecka inom Europa.

LOKALA AGENTER OCH SVENSKA RESELEDARE

Vi har svenska reseledare på våra destinationer som tillsammans med våra lokala agenter tar mycket god hand om dig. Oavsett om något oönskat skulle inträffa under din resa eller inte.

SPRINGTIME ÄR MEDLEMMAR I SVENSKA RESEBYRÅ- OCH ARRANGÖRSFÖRENINGEN (SRF)

Vi är medlemmar i SRF och det är en kvalitetsstämpel. Alla medlemmar förbinder sig att följa SRF:s uppförandekod, stadgar och andra riktlinjer samt att följa beslut fattade i Allmänna reklamationsnämnden och UD:s reserekommendationer. De bevakar och ger oss råd i branschgemensamma frågor och påverkar riksdag, regering och offentliga myndigheter när det gäller utredningar och lagförslag. 

VARMT VÄLKOMMEN PÅ EN RESA MED TRYGGHET, OMTANKE, GEMENSKAP OCH AKTIVITET I FOKUS!

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier