Inför resan – viktigt!

INFORMATION INNAN AVRESA

Vad gäller för inresa till Spanien

Spanien har tagit bort kravet om att fylla i inreseformuläret Spain Travel Health om du kan visa ett giltigt EU vaccinationspass. Om du har EUs digitala covidbevis som visar att du är fullvaccinerad, behöver du alltså inte fylla i ett inreseformulär. Det räcker då med att du visar upp ditt covidbevis vid inresa till Spanien.

Har man inte ett giltigt EU vaccinationspass måste en hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien fyllas i. Har man inte ett giltigt vaccionationspass måste man tillsammans med hälsodeklarationen kunna visa upp ett negativt PCR-test eller ett återhämtningsintyg som visar att man tillfrisknat efter Covid-19 infektion. 

Observera att om du är vaccinerad med 2 doser för mer än 14 dagar sedan och högst 9 månader sedan (270 dagar) är din vaccination giltig för inresa till Spanien. Har det gått mer än 9 månader sedan du blev vaccinerad med 2 doser kräver Spanien att du ska vara vaccinerad med den 3:e dosen boostervaccin. Uppfyller du inte detta räknas din vaccination inte som giltig för inresa till Spanien, och du ska istället följa kraven för tillsammans med hälsodeklarationen kunna visa upp ett negativt PCR-test eller ett återhämtningsintyg som visar att man tillfrisknat efter Covid-19 infektion. Läs fullständig information på www.swedenabroad.se.

Alla resenärer som fyllt 12 år som reser in till Spanien behöver visa upp ett certifikat på engelska, spanska, franska eller tyska som intygar att du vaccinerats mot Covid-19, testat negativt eller tillfrisknat från Covid-19. Dessa certifikat kommer att skilja sig beroende på om de utfärdats av ett EU land (EU:s Digitala Covidintyg) eller av ett tredjeland (länder som inte är EU-medlemmar och inte heller ingår i något av de samarbetsavtal för ekonomi eller fri rörlighet som finns inom EU).

Från den 1 februari 2022 inför Spanien en gräns för giltigheten av vaccinationsintyget. Det innebär att det inte får passera mer än 9 månader (270 dagar) sedan den senaste dosen av vaccinet mottogs. Därefter krävs en ny vaccindos för att intyget ska gälla vid inresa till Spanien.

Du som resenär är själv ansvarig för att du har ett giltigt covidintyg och har fyllt i inreseformuläret (om det gäller dig enligt ovan) på korrekt sätt, i rätt tid innan avresa (vi rekommenderar att du gör detta dagen innan avresa i lugn och ro). Om detta inte gjorts innan avresa kommer du att nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Ifall detta sker har du inte möjlighet att få återbetalning för kostnaden av din resa.

Checklista inför avresa

 • Ta med ditt giltiga pass och färdhandlingar. 
 • I samband med avresa krävs vaccinationsbevis eller negativt test eller bevis på tillfrisknande (se fullständiga inresekrav här). Skriv ut och ta med beviset samt spara digitalt. Ladda ned ditt vaccinationsbevis här
 • Munskydd är obligatoriskt på SAS-flighter. Ta med eget munskydd. Flygplatserna önskar även där att du har munskydd.
 • Här kan du checka in online (tidigast 30h innan avresa). Detta är inget krav men en stark rekommendation. Fyll i din bokningsreferens som du finner på din biljett samt efternamn.
 • Har man inte ett giltigt EU vaccinationspass måste en hälsodeklaration tidigast 48h innan ankomst till Spanien fyllas i. Har man inte ett giltigt vaccionationspass måste man tillsammans med hälsodeklarationen kunna visa upp ett negativt PCR-test eller ett återhämtningsintyg som visar att man tillfrisknat efter Covid-19 infektion. Vi rekommenderar dig därför att checka in online dagen innan avresa och fylla i hälsodeklarationen Spain Travel Health i god tid.

  Adress till hotellet som du behöver ange i hälsodeklarationen:
  Senses Palmanova Hotel
  Adress: Carrer Germans Moncada 17
  07181 Palmanova
  Region/Autonomous: Baleares,Illes
  Province: Baleares, Illes
  City/Town: Palma
  Spanien

Formuläret kan fyllas i på två sätt:

 • Ladda ner appen SpTH (Spain Travel Health) och fyll i formuläret där.
 • Fyll i formuläret online ​

Vid frågor om inreseformuläret har spanska myndigheter upprättat en support på engelska som kan kontaktas dygnet runt på tel +34 910 503 050 eller på mail: spth@sanidad.gob.es

För fullständig information och eventuella uppdateringar

Vanliga frågor som uppkommit gällande incheckning och Spain Travel Health formuläret

 • När du gör hälsodeklarationen ska du kunna ange din sittplats på flyget, det kan du se tidigast 30 timmar innan avresa när du checkar in online. Om du skulle få meddelande om att du inte kan checka in online ska du enligt SAS vara tilldelad en sittplats i din bokning. Du kan se din bokning här. 
 • Om du får felmeddelande när du laddar upp ditt covidbevis så kan det vara att du inte fyllt i alla namn eller i korrekt följd. Om du fått felmeddelande en gång kan du också behöva stänga ner och öppna upp formuläret på nytt.
 • Förtydligande i steg 2: Flight info 
  Region/Autonomous city väljer du Baleares,Illes
  Province väljer du Baleares, Illes
  City/Town väljer du Palma

 • Förtydligande Steg 4: Health Questionaire
  Ditt EU- digitala covidintyg får inte vara äldre än 9 månader (270 dagar) sedan du fått den sista dosen i primärvaccinationscykeln (dvs din andra dos). Därefter krävs en påfyllnadsdos (dvs tredje sprutan) för att intyget ska gälla vid inresa till t ex Spanien.

Vilka restriktioner gäller på plats

 • Munskydd på plats
  Det är obligatoriskt för alla över 6 år att bära munskydd på allmänna platser inomhus samt i kollektiva färdmedel. Den 10 februari hävdes munskyddskravet utomhus och kommer endast att krävas om man ej kan hålla säkerhetsavståndet på 1,5 meter. 
  Under tiden man äter eller dricker är det tillåtet att vistas utan munskydd.
  Munskydd måste bäras på gym och på gruppträningspass inomhus. Det behövs inte vid utövande av utomhusträning, om social distans kan hållas.
  Det är obligatoriskt att bära munskydd på transferbussen.

Alla länder förbehåller sig rätten att slumpmässigt testa ankommande resenärer

Färdhandlingar

Dina färdhandlingar finner du bifogat i mailet du precis fått. Läs igenom dessa och kontrollera att samtliga uppgifter stämmer. Om du hittar något som är felaktigt ber vi dig att kontakta oss omgående.
* Observera att läsa informationen om Inför resan.

Transfer

För alla som reser på ordinarie resa ingår transfer: flygplatsen – hotellet – flygplatsen. När du har hämtat din väska går du mot ankomsthallen, det finns flera utgångar, våra guider möter upp er vid meeting point utgång C dörr 3 med Springtime-skylt och visar er till våra transferbussar för vidare transport till Palmanova. Transfertiden är cirka 40 minuter. 

Flygtider/Incheckning

Flygtider och flygnummer framgår av dina färdhandlingar. Kontrollera alltid korrekta avgångstider med www.swedavia.se. Vid incheckning använd bokningsnummer som du fått på resehandling. Incheckningen öppnar två timmar innan avresa och stänger 60 minuter innan avresa. 

Bagage

Med SAS får varje resenär ha 1 väska á 23 kg incheckat bagage samt 8 kg som handbagage (undantag med SAS-plus).  Handbagaget får ej överstiga måttet 55 x 40 x 23 cm. Har du golfbag eller annan skrymmande utrustning måste detta betalas för på flygplatsen eller förbokas via SAS.

Anslutningspaket

Har du bokat anslutningsflyg genom oss har du även fått dessa på resehandling. Om något är oklart vänligen kontakta oss omgående.

Pass och visum

Vid inresa som vanlig turist och svensk medborgare är det inte nödvändigt med visum till Spanien. Men kontrollera att ditt pass är giltigt och att ditt tilltalsnamn och alla efternamn stämmer överens med dina färdhandlingar innan du reser.
*Observera att du måste fyllt i spanska myndigheters inrese/hälsoformulär samt ha ett giltigt covidbevis. Läs mer om det på fliken om Inför resan.

Reseförsäkring

Det är alltid viktigt att se till att DU har ett fullgott försäkringsskydd. Kontrollera att du har det i din hemförsäkring. Ingen resförsäkring ingår i resan. Behöver du komplettera din hemförsäkring kan vi rekommendera att teckna en reseförsäkring hos Gouda.

Sjukförsäkring

Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet på resan eller beställ ett sådant utan kostnad hos försäkringskassan. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i andra EU/EES-länder.

Turistskatt Balearerna

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, betalas med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna: 

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro

Journummer

Vid AKUTA händelser innan avresa, utanför telefontid
10 -12 måndag – torsdag, kontakta oss på 08-54553540 och välj 9 så kopplas ni vidare till jouransvarig. På Mallorca når du personalen dygnet runt via hotellets reception.

TIPS

 • Ta med tvättmedel för handtvätt, torkställning finns på balkongen.
 • Pass och biljetter. Tänk på att ditt tilltalsnamn måste vara exakt samma i passet som på biljetten. Dubbelkolla så stavningen stämmer, annars gäller inte biljetten.
 • Försäkringskassans EU-kort.
 • Kopiera kreditkort och pass, då är det lättare att få
  nya snabbt om du skulle bli av med dem.
 • Ta med telefonnummer till din bank där du kan
  spärra ditt kort om det skulle bli stulet.
 • Reseförsäkring – se över dina försäkringar.
 • Eladapter behövs ej.
 • Märk bagaget med namn, telefonnummer och
  adress.
 • Körkort (om du vill hyra bil).
 • Skriv upp telefonnummer till oss så att du har det
  med dig hela tiden.
 • … och kom ihåg kameran/mobiltelefonen!

 

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier