Inresekrav och restriktioner (viktigt!)

Vad gäller för inresa till Spanien:

För inresa till Spanien behöver du uppvisa dessa två olika dokument: QR-kod från ifyllt Spain Travel Health/inreseformulär och ett Covidbevis.

Du som resenär är själv ansvarig för att du har fyllt i inreseformuläret på korrekt sätt, i rätt tid innan avresa. Om detta inte gjorts kommer du att nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Ifall detta sker har du inte möjlighet att få återbetalning för kostnaden av din resa.

 1. För att komma in i Spanien måste man fylla i ett Spain Travel Health/Inreseformulär. Formuläret kan slutföras och skickas in först 48h innan avresa (du måste dock kunna ange din sittplats på flyget som du kan se först när du checkat in tidigast 30 timmar innan avresa). Alla resenärer i sällskapet oavsett ålder måste fylla i inreseformuläret. Vid frågor om inreseformuläret har spanska myndigheter upprättat en support på engelska som kan kontaktas dygnet runt på tel +34 910 503 050 eller på mail: spth@sanidad.gob.es

Formuläret kan fyllas i på två sätt:

 • Ladda ner appen SpTH (Spain Travel Health) och fyll i formuläret där.
 • Fyll i formuläret online ​

Vanliga frågor som uppkommit gällande incheckning och Spain Travel Health formuläret:

 • När du gör inreseformuläret ska du kunna ange din sittplats på flyget, det kan du se tidigast 30 timmar innan avresa när du checkat in online. Om du skulle få meddelande om att du inte kan checka in online ska du enligt SAS vara tilldelad en sittplats i din bokning som du kan se https://www.sas.se/managemybooking/
 • Om du får felmeddelande när du laddar upp ditt covidbevis så kan det vara att du inte fyllt i alla namn eller i korrekt följd. Om du fått felmeddelande en gång kan du också behöva stänga ner och öppna upp formuläret på nytt.

 

 1. Spanien kräver att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av nedan bevis/intyg redan på avreseflygplatsen.

 

 • Negativt EU godkänt antigentest inklusive reseintyg på engelska som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Spanien eller ett negativt PCR-test inklusive reseintyg på engelska som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Spanien. Du behöver bara ha ett av covid-19-testen.

eller

 • Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa. Vi rekommenderar dig att skriva ut ditt intyg när du hämtat det via covidbevis.se så att du har det lättillgängligt under resan.

eller

 • Intyg på genomgången covid-19-infektion som är som max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats genom PCR-test. Certifikatet ska innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, och innan det är på plats och fungerar i praktiken rekommenderar vi istället att du tar ett antigentest med reseintyg.

 

Vilka restriktioner gäller vid resa och på plats i dagsläget:

Munskydd på flyg

Tillsvidare är det krav på munskydd på alla Swedavias flygplatser i Sverige. Det är krav på medicinska munskydd som täcker mun och näsa. Swedavia godkänner inte sjalar, hemgjorda munskydd eller liknande.

Munskydd på plats

 • Det är obligatoriskt för alla över 6 år att bära munskydd på allmänna platser inomhus samt i kollektiva färdmedel. Munskydd behöver inte bäras utomhus om social distans kan hållas.
 • Under tiden man äter eller dricker är det tillåtet att vistas utan munskydd.
 • Restauranger och barer har öppet.
 • Munskydd måste bäras på gym och på gruppträningspass inomhus. Det behövs inte vid utövande av utomhusträning, om social distans kan hållas.
 • Det är obligatoriskt att bära munskydd på transferbussen.

Alla länder förbehåller sig rätten att slumpmässigt testa ankommande resenärer

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier