Inresekrav och restriktioner (viktigt!)

Vad gäller för inresa till Kroatien:

För att resa in i Kroatien behöver du fylla i ett inresedokument och ha ett covidbevis.
Du som resenär är själv är ansvarig för att ha korrekta inresedokument, i rätt tid innan avresa. Saknas det kan du komma att nekas inresa i landet och på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Ifall detta sker har du inte möjlighet att få återbetalning för kostnaden av din resa. Observera att regler kan komma att ändras.

 1. Länk till inresedokumentet finner du här: https://entercroatia.mup.hr/
  (På denna sida finns också vanligt ställda frågor för att underlätta om du har några fundeirngar)

Hotellinformation:
Hotell Punta
Grgura Ninskog 1, 22211, Vodice, Kroatien
+385 22 451 451

 

2. Resenärer som kommer direkt från EU/EES-land kan resa in med  EU:s digitala covidbevis. För svenskt vidkommande se: https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Kroatien kräver att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av nedan bevis/intyg redan på avreseflygplatsen:

 • Negativt antigentest inklusive reseintyg på engelska som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Kroatien eller ett negativt PCR-test inklusive reseintyg på engelska som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Kroatien. Du behöver bara ha ett av covid-19-testen.

eller

 • Intyg på att du är fullvaccinerad. Det är ingen karenstid om du mottagit 2 doser vaccin av typen Pfizer, Moderna eller AstraZeneca. Vi rekommenderar dig att skriva ut ditt intyg när du hämtat det via covidbevis.seså att du har det lättillgängligt under resan.

eller

 • Intyg på att du har blivit vaccinerad med minst en dos vaccin senast 22 dagar men tidigast 42 dagar före avresa för Pfizer eller Moderna och senast 22 dagar men tidigast 84 dagar före avresa för AstraZeneca. Vi rekommenderar dig att skriva ut ditt intyg när du hämtat det via covidbevis.seså att du har det lättillgängligt under resan.

eller

 • Intyg på genomgången covid-19-infektion som är som max 90 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats genom PCR-test. Certifikatet ska innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, och innan det är på plats och fungerar i praktiken rekommenderar vi istället att du tar ett antigentest med reseintyg.

 

Vilka restriktioner gäller på plats i dagsläget:

Munskydd på flyg

Tillsvidare är det krav på munskydd på alla Swedavias flygplatser i Sverige. Det är krav på medicinska munskydd som täcker mun och näsa. Swedavia godkänner inte sjalar, hemgjorda munskydd eller liknande.

Social distansering 

I Kroatien gäller social distans på allmänna platser som restauranger, torg, affärer, museum etc. precis som på hotellens alla allmänna utrymmen, inklusive pooler. 

Munskydd

 • I Kroatien är munskydd obligatoriskt i alla inomhusmiljöer.
 • Det är obligatoriskt att bära munskydd på transferbussen.
 • Vi hänvisar till Sweden Abroad för uppdaterad information kring Kroatiens åtgärder i samband med Covid-19.

Läs mer här

 

I SAS appen SAS Travel ready center kan du ladda ner och spara ditt inresedokument och covidbevis för smidigare hantering.

Alla länder förbehåller sig rätten att slumpmässigt testa ankommande resenärer

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier