Information på plats

Hotel Punta 

Vid incheckning på hotellet måste samtliga uppvisa sitt pass. 

Frukost och middag ingår i din resa. Frukost och middag är buffé och serveras på hotellet. Dryck till middag ingår.

Rummen på hotellet är relativt små men funktionella. Alla rum har balkong, fri wifi, TV, telefon, safe, minibar (mot avgift), skrivbord, badrock och tofflor, badrum med dusch och hårtork. 

Vår träning kommer att hållas utomhus på en stor träningsyta med utsikt över hamnen och havet. Vi har också tillgång till ett konferensrum inomhus för yoga och föreläsning om vi skulle behöva pga väder. 

Utomhuspool finns på närliggande hotellet ca 50 meter från Hotell Punta. 

Hotellet har också en SPA och wellness avdelning.

Boende på kroatiska hotell betalar en turistskatt på cirka 11 kuna per person och natt.

Välkomstmöte

På vårt välkomstmöte får du mer information om veckan samt en presentation av ledarstaben. Det du behöver veta innan dess kommer du att bli informerad om på transferbussen. Du hittar tid och plats för välkomstmöte i ditt program för veckan. 

Service på plats

Vi finns på plats i lobbyn på utsatta tider för att svara på eventuella frågor. Servicetiderna får du på plats.

Vodice

Vodice, orten för vårt Camp Kroatien, ligger drygt en timme norr om Split som speciellt under sommarhalvåret är en välbesökt kuststad. Orten ligger i området Dalmatien i sydvästra Kroatien och här finns ett stort antal öar och flera städer som är populära tursitmål. Vodice är bland annat känd för sitt rika kulturella utbud, sina pittoreska restauranger, caféer och barer samt det gedigna sport- och rekreationsutbud som erbjuds. I Kroatien finns i stort sett bara stenstränder och Vodice är inget undantag. För underlätta sol och bad har man skapat dekorativa badplattformar i betong längs med stranden. 

En härlig strandpromenad sträcker sig genom staden och längs det kristallklara havet vidare till orten Tribunj som ligger ca 4km västerut. 

Sibenik

På måndagskvällen erbjuder vi en gemensam utflykt till staden Sibenik som ligger ca 20 minuter med buss från hotellet. Sibenik är en stad känd för sitt kulturliv, sina vackra kyrkor och katedraler. I den gamla stadsdelen kan du promenera bland gamla hus och smala gränder med gott om uteserveringar och små butiker. Zdravko guidar dig runt och du ser bland annat den magnifika S:t Jakobkatedralen som finns med på UNESCOs världsarvslista samt de mäktiga försvarsborgarna som skyddar staden. S:t Jakobkatedralen är romersk/katolsk katedral uppförd åren 1431-1535 och anses vara ett av de bästa arkitektoniska exemplen med stildrag från renässansen i Kroatien. Utflykten ingår i resans pris. 

Utflykt Krka

Kroatiens motsvarighet till ”bergspasset”. Vi tar oss med buss till orten Gradin och går eller springer sedan längs med floden Krka in i nationalparken (ca 4km). Målet är de fantastiska vattenfallen och området kring dem. Här finns tid att strosa runt, fika eller äta lunch. Tillbaka åker vi båt på floden. Utflykten ingår i resans pris.

Utflykt Etnoland (ingår ej i resans pris)

Det kommer att finnas möjligheten att upptäcka Kroatien som det var för ca 200 år bakåt i tiden. Se delar av landets historia, seder, hus, inredning etc. Vi kommer att få en guidad tur i den lilla uppbyggda byn av en tidstypisk värd. Värden gör det på ett underhållande sätt som du sent kommer att glömma. Under turen får du välkomstdrink, provsmakar vin som producerats lokalt samt provsmakar prosciutto (lufttorkat kött på gammaldagsvis). Utflykten avslutas med en traditionell Kroatisk (dalmatinsk) maträtt ”peka” som är tillagad på gammaldags vis. Utflykten bokas och betalas på plats. Se program för dag.

Apotek

Akutmottagningar och Apotek finns om olyckan skulle vara framme. För mer information om vart närmaste apotek finns informeras på plats eller kolla direkt med receptionen.

Dricks

Är du nöjd med servicen och måltiden är det normalt att lägga omkring 5–10 procent i dricks.

Dricksvatten

Kranvattnet är drickbart men kan smaka en del klor. Vi rekommenderar köpt vatten då våra magar kanske inte tål den bakteriekultur som finns i Kroatien.

Elektricitet

220 volt och samma typ av kontakter som i Sverige, så ingen adapter behövs.

Larmnummer

Vid nödfall lokalt, ring 112 för polis, brandkår och ambulans och be att få tala med en engelsktalande person.

Ringa hem

Landskoden till Sverige är +46.

Sol

Solen är starkare än hemma så tänk på att använda hög
solskyddsfaktor när solen är framme.

Tidsskillnad

Ingen.

Valuta och kreditkort

Valutan i Kroatien heter Kuna. 1 HRK är ca 1,30 SEK. Det går att ta ut kontanter i uttagsautomater på plats i Vodice. Kreditkort som VISA och Mastercard kan användas på många restauranger, hotell och i butiker.

Öppettider

Generellt har butiker öppet 07:00 – 22.00 mån – lör och söndagar till 13:00. mindre butiker kan ha lunchstängt mellan 14.00-17.00. Bankerna är vanligtvis öppna kl 08.30 -14.00,måndag till fredag. *Pga Covid-19 kan öppettider vara begränsade.

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier