Hållbara Restips

Hållbara tips när du ska resa!

 • Tänk på vad du packar. Varje minskat kilo i din packning leder till minskad bränsleförbrukning. Ett bra tips är att skölja upp dina träningskläder i lite miljömärkt tvättmedel efter dagens pass så kan du använda dem igen.
 • Minimera användandet av plastflaskor. Ta med dig en bra vattenflaska hemifrån som du dels kan fylla med vatten innanför säkerhetskontrollen för att ha med på flyget och dels använda på plats. Genom att köpa en större dunk med vatten som du kan fylla på i din egen flaska så bidrar du till att minska plastavfallet på resmålet.
 • Vi uppmanar till att ”plogga” dvs plocka upp det skräp du ser när du är ute och joggar, går eller rör på dig oavsett om det är hemma eller på en resa. På sätt håller vi rent i miljön omkring oss!
 • Välj mer vegetariskt på våra middagar. Vi jobbar med att försöka påverka våra hotell och samarbetspartners på resmålen att servera mer vegetariskt och närproducerad mat. Väljer du mer av detta så kan vi i allt högre grad få igenom vår önskan.
 • Minska matsvinnet. När du tränar behöver du energi men tänk på att bara ta för dig av det du orkar äta upp på bufféerna som serveras. Ta hellre flera gånger!
 • Åk kollektivt på resmålet. Om du ska se dig om på våra destinationer eller har bokat en resa som inte inkluderar vår transfer så se till att åka kollektivt när det går.
 • Åk kollektivt till och från flygplatsen på hemorten.
 • Flyg utan mellanlandningar. Vi försöker i största möjligaste mån att boka flyg utan mellanlandningar för att minska vår klimatpåverkan. Ibland bor man på en ort där det behövs anslutning. Kan det vara möjligt att resa med tåg för att ansluta till någon av våra avgångar?
 • Vi klimatkompenserar din flygresa om den inte är med SAS. Reser du med SAS så kompenserar de för alla sina eurobonusmedlemmar och vi rekommenderar dig därför att bli medlem, gratis, om du inte redan är det. Vår klimatkompensation är ett sätt att bidra till projekt som på sikt jobbar för att minska klimatpåverkan.

Vi ser på hållbarhet som en helhet där vi vill lägga fokus på de positiva effekterna av våra resor och bidra till att minska de negativa. Hälsa och välbefinnande är en viktig del inom området hållbarhet och det är kärnan i vår verksamhet. Vi vill att du ska bli stärkt med motivation, inspiration och kunskap för välmående efter en resa eller ett event med oss. Har du tips och idéer på vad vi kan göra mer inom området hållbarhet så tar vi gärna emot dem. Tillsammans kan vi jobba för ett mer hållbart resande!

Inga inlägg hittades.

Arkiv

  Kategorier