Om loppet

Lite extra information inför starten:

På era nummerlappar har ni en ”suggested entrance” till parken. Det är rekommenderat att ta den för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Vi lovar inte att ni får gå in på annan ingång men det kan funka om ni frågar vakterna vid ingången. Tänk då på att det kan vara svårare att ta sig till sin startfålla och klädinlämning från en annan ingång. Om ni läser participant guide så finns även en tid som rekommenderas beroende på vilken wave ni startar i. Det är med andra ord möjligt att gå senare från hotellen om man vill och då går man på egen hand.

Ett tips är att ha med sig någon tröja som man kan slänga av sig inne vid startfållan (ej få tillbaka) då det kan vara lite kyligt efter att man lämnat eventuella överdragskläder i klädinlämningen. Kom ihåg att det endast är plastpåsen ni fick på expot som får tas med in i startområdet.

Läs igenom participant guide så har ni också svar på många frågor och funderingar som kan dyka upp så här nära inpå start. Länken till denna finns längre ner i flödet.

Efter loppet möts de som vill i parken för ”Post-Race Party”. Vi har bestämt en samlingsplats för Springtimelöpare i nordvästra hörnet och där hoppas vi få fira målgången tillsammans med er. 

Ladda nu med en bra middag och god natts sömn så kommer det att bli en fantastisk dag på banan imorgon!! 

Stort lycka till från alla ledare på resan!

 

LOPPINFO CHICAGO MARATHON 2019

Nedanstående är viktig information gällande loppet och nummerlappsutdelningen. Läs gärna arrangörens egna runner information.

STARTBEVIS

Startbevis kommer mailas direkt till er från arrangören i slutet på september/början av oktober. Kontakta oss om ni inte fått det efter v.40.

NUMMERLAPPSUTDELNINGEN/EXPO

I nummerlappspaketet ingår nummerlapp och säkerhetsnålar, tidtagningschip, bagageinlämningslapp, en löpar t-shirt och en påse att ha sina saker i vid ev. inlämning av saker vid loppstart.

För att hämta ut sitt startnummer behöver ni giltig legitimation med foto och startbeviset.

För er som vill ta er till mässan själva är öppettiderna följande:

Fredag 11:e oktober 9-20 och lördag 12:e oktober kl. 9-18.

Adress: Mc Cormick Place Convention Center. North Building Hall B Adress: 2301 S. Martin Luther King Dr, Chicago.

För dem som vill åker vi dit gemensamt på fredagen. Se programmet för träfftid. Observera att det är upp till var och en att hämta ut sin egen nummerlapp.

STARTEN/LOPPET

Hotellen ligger perfekt belägna till start och mål. Drygt 1 km från start och mål. Vi går till starten gemensamt, se program för tid.

Första starten för loppet är kl. 7.30 (endast kvalificerade löpare), andra starten 8.00 och tredje starten 8.35. Du ser på din nummerlapp vilken start du är i.  

Väskinlämning kommer finnas vid starten för dem som vill lämna in eventuella överdragskläder och annat. Ett tips för dig som inte vill lämna in kläder är att ta med en gammal värmande tröja att ha vid start som du sedan kan kasta bort.

Det finns cirka 20 stycken vätskestationer med vatten eller sportdryck (Lemon-Lime Gatorade Endurance Formula), toaletter och medicinsk hjälp längst banan. Frukt (banan) finns på 2 ställen efter 20 km passering. Gatorade Endurance Energy Gels kommer delas ut vid ett tillfälle vid ca 28 km. Se bankartan för exakta placeringar. Kilometer anvisningar finns var 5:e kilometer längst hela banan. Efter 6 h och 30 min släpps trafiken på banan på igen.

Banan är flack och totalt har fyra världsrekord satts på banan. Banrekordet idag är 2:03:45 (Dennis Kimetto) och 2:17:18 (Paula Radcliffe). Publiken är fantastisk, arrangören räknar med 1,7 miljoner åskådare längst med banan som går genom 29 olika grannskap i Chicago.

Temperaturen i oktober ligger i snitt på max 17 grader och minimum 8 grader.

Banprofil 

MÅLET

Efter målgång får du en påse med snacks. Om du lämnat in överdragskläder hämtar du dem sen i den förvaringsbuss du lämnade in dem i. Ingen gemensam samling efter loppet utan du går själv tillbaka till hotellet. Målet är i Grant Park ca 1 km från hotellen.

Direkt efter målgången anordnar arrangören ett trevligt post-race party som alla som har sprungit och är över 21 år gamla är välkomna att delta i. Här kommer det finnas liveband och öl, dryck plus mat att köpa.

Lycka till och njut av dagen och loppet!

Vi önskar dig en härlig och minnesvärd resa och lycka till på loppet!

Springtime

Inga inlägg hittades.

Arkiv

    Kategorier