New York City Marathon

Loppet

2014 TCS NYC Marathon NYC, NY     November 02, 2014 Photo: Bruce Wodder@PhotoRun Victah1111@aol.com 631-291-3409 www.photorun.NET

TCS New York City Marathon är världens största lopp och kommer garanterat bli ett minne för livet. Vid starten väntar drygt 50 000 löpare från nästan hela världen och alla är redo för en utmanande och tuff bana med makalös publik.

Det är smidigt att ta dig till starten med våra chartrade bussar som går via New Jersey. Avresan sker preliminärt klockan 05.30 från samtliga hotell. Startplatsen är vid Verrazanobron på Staten Island.

Film från loppet

Är det ditt första lopp kommer det att kännas lite pirrigt. Det kommer det troligen att göra om det så är ditt 10:e lopp också! Ett tips från oss är att ta med mycket varma kläder som du har på när du väntar på starten. du kan sen donera dem till välgörenhet när det är dags.

 

När startskottet går sätts 200 ton löpare i rörelse. Det är en märklig, nästan lite skrämmande, upplevelse att känna hur en hel bro gungar av trycket från 100.000 fötter!

NYC 2013 8Första kilometern, ta det lugnt!

Till en början är det trångt och går ganska långsamt. Men det är viktigt att inte ta ut sig, här är nämligen banans längsta och brantaste backe över bron. Så alla tjänar på att ta det lugnt. Uppe på krönet öppnar sig banan och utförslöpningen ner mot Brooklyn är en ren njutning. 

Marathon Opening Ceremony

Brooklyn är stadens mest folkrika stadsdel och känt för sin mångkultur. Under loppdagen fullkomligt kokar stadsdelen av ivrigt påhejande Brooklynbor. Framför dig ligger fjärde Avenyn rak och inbjudande i kilometer efter kilometer.

https://springtime.se/resor/new-york-marathon/loppet/

Efter en mil möter du de första motluten och dessutom avtar hejaropen. Du springer nu in i stadsdelen Williamsburg, med dess djupt ortodoxa judiska befolkning. Här skådar du bara svartklädda män och små barn på trottoarerna med flätade polisonger som diskret tittar på alla löpare.

nycmar

Snart är du igenom Williamsburg och då återkommer jublet igen, via Pulaskibron lämnar du Brooklyn bakom dig och löper in på Queens. Nu har du klarat av halva loppet! Queens är också relativt tyst. De fyra kilometer som du springer i denna stadsdel går genom ett övergivet industriområde. Här är nu ett mecka för film och TV-inspelning.

Sen kommer du fram till den väldiga Queensboroughbron mellan Queens och Manhattan. Du har nu sprungit 25 km.

nycmar broPå väg in till Manhattan för första gången.

Jobbigast är märkligt nog inte den långa, kämpiga uppförsbacken utan utförslöpningen efteråt. et kommer garanterat att kännas i vaderna så ta det lite försiktigt. Det som samtidigt stärker dig är att du nu börjar ana ljudet av publiken som ökar i styrka för varje steg du tar. Det som låter är publiken nerifrån Manhattan. Tröttheten är som bortblåst när du svänger in på första Avenyn, här upplever du en av loppets absoluta höjdpunkter, ett publikhav vars hejarop känns som de kan lyfta hela Manhattan!

sverigesupportrarVår hejaklack står på 1:a Avenyn, något att längta efter…

Men första Avenyn är lång och böljande och tämligen svårsprungen. När du vid tremilsmärket äntligen springer över bron till Bronx, har allvaret börjat. Här är det lätt att springa in i väggen. Lyckligtvis är du snart tillbaka på Manhattan igen och Harlem bjuder på dånande rockmusik från orkestrar, bergssprängare och andra högtalare som ger dig nödvändig energi.

New-York-Marthon

Nu är du på Femte Avenyn och när du en halvmil från mål springer in i Central Park, känns det nästan som du är i mål, men parken är stor! Du kommer att vara trött men den fantastiska publiken hjälper fram dig. Upploppssträckan in mot målet vid Tavern on the Green blir ett känslorus som är svår att beskriva. väl i mål får du din medalj och du ska veta att du gjort dig väl förtjänt av den! efter målgpngen är det skönt att ditt hotell ligger inom rimligt avstånd från målet. Alla som åker med oss har givetvis en garanterad startplats i loppet. Vi tar hand om allt och du kan koncentrera dig på att träna och sedan av att njuta av loppet.

New York City Marathon 2014Tips: titta inte ner på klockan vid målgång, du blir förevigad av fotograferna!

Fakta

Deltagarantal: ca 50 000 st
Sista anmälningsdag: Stängd
Datum for loppet: 2016-11-06
Medalj: Ja
T-shirt: Ja
Tidtagning med chip: Ja
Pastaparty: Ja
Karaktär: Medelsvår bana som tar dig runt New Yorks 5 stadsdelar.
Starttid: 4 olika starter, baserat på din förväntade sluttid. 09.40, 10.05, 10.30, 10.55
Maxtid: 8 1/2 timmar, trafiken öppnas efter 6 1/2 timmar.
Distanser: Marathon