New York City Marathon

Loppet

TCS New York City Marathon är världens största lopp och kommer garanterat bli ett minne för livet. Vid starten väntar drygt 50 000 löpare från nästan hela världen och alla är redo för en utmanande och tuff bana med makalös publik.

Från utvalda hotell tar vi dig till starten med chartrade bussar klockan 05.30. Startplatsen är vid Verrazanobron på Staten Island.

Starten/Staten Island

När startskottet går sätts 200 ton löpare i rörelse. Det är en märklig, nästan lite skrämmande, upplevelse att känna hur en hel bro gungar av trycket från 100 000 fötter!

NYC 2013 8Första kilometern, ta det lugnt!

Till en början är det trångt och går ganska långsamt. Men det är viktigt att inte ta ut sig, här är nämligen banans längsta och brantaste backe över bron. Du tjänar på att ta det lugnt. Uppe på krönet öppnar sig banan och utförslöpningen ner mot Brooklyn är en ren njutning. 

Brooklyn

Brooklyn är stadens mest folkrika stadsdel känt för sin mångkultur. Under loppdagen fullkomligt kokar stadsdelen av ivrigt påhejande Brooklynbor. 

Snart lämnar du Brooklyn bakom dig och löper in på Queens som är ett mecka för film- och TV-inspelning. 

Queens/Manhattan

Sen kommer du fram till den väldiga Queensboroughbron mellan Queens och Manhattan. Du har nu sprungit 25 km.

Det som stärker dig nu är att du nu börjar ana ljudet av publiken som ökar i styrka för varje steg du tar. Det som låter är publiken nerifrån Manhattan. Tröttheten är som bortblåst när du svänger in på första Avenyn, här upplever du loppets absoluta höjdpunkt, ett publikhav vars hejarop känns som de kan lyfta hela Manhattan! 

sverigesupportrarVår hejaklack står på 1:a Avenyn, något att längta efter…

Bronx

Vid tre mil springer du över bron till Bronx. Snart är du tillbaka på Manhattan igen och Harlem bjuder på dånande rockmusik från orkestrar, bergssprängare och andra högtalare som ger dig härlig energi.

Nu är du på Femte Avenyn och har fem km kvar till mål. Målet är i Central Park. Upploppssträckan in mot målet vid Tavern on the Green blir ett känslorus som är svår att beskriva. väl i mål får du din medalj. Många av våra hotell ligger inom gångavstånd från målgången. 

Fakta 2018

Deltagarantal: ca 50 000 st
Föranmälan: Öppen
Datum for loppet: 2018-11-04
Medalj: Ja
T-shirt: Ja
Tidtagning med chip: Ja
Pastaparty: Ja
Karaktär: Medelsvår bana som tar dig runt New Yorks fem stadsdelar.
Starttid: Fyra olika starter, baserat på din förväntade sluttid. 09.40, 10.05, 10.30, 10.55
Maxtid: 8 1/2 timmar, trafiken öppnas efter 6 1/2 timmar.
Distanser: Marathon