Om Resan

Transgrancanaria 20-27 februari 2024

Tillsammans med löpartrion från Ockelbomaffian erbjuder vi en veckoresa till Transgrancanaria-loppen! i tillägg till de sceniska loppen ser vi fram emot härliga middagar, en och annan utflykt, skön social samvaro och för den som vill – chans på många mil.

 

Springtime + Ockelbomaffian = Trail- och Ultraresor!

Ockelbomaffian är en trio av löpare från Ockelbo, Gästrikland, Sverige. Dessa tre profiler består av Elov Olsson, Johan Lantz och Joacim Lantz. Dessa killar är kända för att springa långt, snabbt och oftast i skogen även om de fuskar med asfalt ibland.

Ockelbomaffian har massor med meriter med bl a flera SM-medaljer. Johan med senaste SM-guldet på trail-SM över 80km i år och Elovs tredje SM-guld på 100km asfalt förra året. Elov kom även 7a på VM förra året över samma distans, där han sprang den näst snabbaste tiden av en svensk (6:30:14). De deltar oftast under Fjällmaratonveckan i Åre, med flera pallplaceringar bland samtliga grabbar. Dessutom springer dem ofta Ultravasans 90km, med många fina resultat. Här står Elovs vinst 2017 och Joacims två andraplaceringar ut ur mängden.

Men framför allt så har de rest runt om i världen och tävlat på de största ultraloppen såsom UTMB, Transgrancanaria, Western States, Transvulcania, UTCT, Comrades mm. De har därför stor erfarenhet och kunskap om både lopp och resmål och kommer därför vara en fantastisk resurs på plats för allt våra gäster kan fundera över när det kommer till tex utrustning, uppladdning dagarna innan, energiintag under loppet, banan mm.

Genom att samarbeta med Ockelbomaffian så får vi en perfekt kombination där Ockelbomaffian står för innehållet och utförandet gällande trail- och ultralöpningen medan vi ser till att allt runt omkring fungerar som det ska. Ockebolbomaffians prestationer har gjort dem till några av de mest respekterade profilerna inom sporten. Men det är inte bara deras prestationer som är viktiga utan deras förmåga att ha kul och inte ta sig själva på alltför stort allvar är minst lika viktigt. Vi ska ha kul på våra resor!

Transgrancanaria blir den första resan vi gör tillsammans och därför något av en pilotresa.

Transcrancanaria

Transgrancanaria fortsätter att växa år efter år och 2023 nåddes en ny nivå när tävlingen utökades till fem dagar istället för att samla alla lopp under en helg. Totalt deltog över 3 600 löpare från mer än 60 olika nationaliteter i något av de åtta loppen. Den viktigaste förändringen för 2023 var att öka antalet tävlingsdagar till fem. Kortare lopp flyttades till onsdag, torsdag och fredag morgon, inklusive KV El Gigante, Starter, Promo, Youth, Family, ett icke-konkurrenskraftigt barnlopp och maratonloppet.

Samma upplägg gäller 2024 och vi erbjuder en veckoresa den 20-27 februari där vi täcker in alla olika distanser på lopp. Det går alltså att få väldigt många mil i kroppen under veckan om man vill.

Förutom loppen så ser vi fram emot många härliga middagar, en och annan utflykt och en skön social samvaro.

Instruktörer på plats

  • Elov Olsson

  • Joacim Lantz

  • Johan Lantz

Vandring i Davos
27 jul 2024

Den här resan passar för dig som söker en aktiv semester där dagarna fylls av härliga vandringar i storslagen alpnatur. Möjligheten att springa olika distanser...

Löparresor

På våra löparresor är alla välkomna. De flesta är helt vanliga motionärer och många tar med sig familjen. De får också trevligt eftersom våra resor även rymmer upplevels

Training Camp 16-23 mars 2024: Löparvecka – Allt om löpning

Hitta löparglädjen på våran populära löparvecka tillsammans med våra duktiga coacher. Vi har anpassade fartgrupper för alla! Träna och njut av Monte Gordo...

Abbott World Marathon Majors

Vi har platserna till alla Abbott World Marathon Majors. Det är en serie av sex av de största och mest kända maratonloppen i världen: Tokyo Marathon, Boston Marathon, Vi