Om Resan

Träning och program

Träningsupplägg

3 instruktör och ca 2-4 pass/aktiviteter om dagen, gruppen är mellan 20-40 personer och de flesta resenärer +60, ensamåkande, par eller vänner. 

På Aktiv Senior är träningen uppbyggda runt våra 3 hörnstenar: 

Kondition, som stavgång/träning, jogg, jympa med mera. 
Rörlighet, som yoga, vattenjympa, dans, rörlighet, fotjympa med mera. 
Styrka som cirkelträning, skivstång, core med mera.

Grundkonceptet har fötts ur Training Camp men där träningsdelen inte är fullt lika intensiv, färre antal pass och lite mer tid för återhämtning. 

Allt är anpassat för dig som nått en lite bekvämare ålder och som gillar att röra på dig. Passen är mellan 30-45 minuter. Självklart är du med på så många pass du vill och orkar, att vara på semester innebär också återhämtning och här kan du göra det i en solstol på stranden…

På Aktiv Senior erbjuder vi inte löpning som gruppträning, däremot finns möjlighet att springa på strandpromenaden. 

Aktiva utflykter 

Bergspasset  
Vi ger oss tillsammans upp i bergen för att gå en längre promenad. Start och mål är i den charmiga lilla byn Odeleite där vi ofta avslutar men en kaffe och glass. Ingår i resans pris. 

Sangriaturen
Att promenera till Spanien låter långt men är bara ca 5 km plus 15 minuters färjetur. Om belöningen dessutom är en Sangria (alkoholfria alternativ finns) så brukar det bli bra uppslutning på dessa promenader. Bokas på plats till självkostnadspris. 

Tågutflykt till Tavira
Vi tar tåget till den charmiga staden Tavira (ca 30 min) som också är känd som Portugals sista moriska fäste. Här promenerar vi tillsammans runt staden och äter lunch på en lokal Portugisiskt restaurang. Bokas på plats till självkostnadspris.   

Playa Barril/staden Luzia
Vi tar tåget och vandrar till playa Barril. Stranden är känd som en av Europas renaste och besöks ibland av det svenska kungaparet. Medtag matsäck. Ca 1 mils promenad under dagen. Bokas på plats till självkostnadspris.

Fuseta  
Vi tar tåg och vandrar till staden Fuseta. Här äter vi lunch på en mycket trevlig vegetarisk restaurang med svensktalande ägare. Bokas på plats till självkostnadspris.

Fadokväll  
Klassisk Portugisisk Fadosång, middag och dryck. Bokas på plats till självkostnadspris. 

Obs! Alla utflykter kommer inte genomföras varje vecka.

Vi lånar även ut utrustning som tennis- och padelrack, golfklubbor mm och givetvis kan vi hjälpa till att boka tider på golf- och tennisbanor om så önskas.

Socialt umgänge

 

Socialt umgänge på resan är någonting vi tycker är viktigt och värdesätter högt. Vi kommer bland annat erbjuda:
Spelkväll
Melodikryss
Boule
Mingel i baren
Avslutningsmiddag. 

Obs! Alla aktiviteter kommer inte erbjudas varje vecka.