Training Camp Turkiet

Side

 

 IMG_2211

Antalyakusten har ett varmt och skönt klimat året runt och våren kommer tidigt. I mars blommar det och du kan jämföra med en svensk sommar. Medelhavet har en konstant temperatur på 17-18 grader och en solig dag är det badbart redan i februari.

Ett par kilometer från vårt hotell ligger Side, mitt emellan badorten Alanya och storstaden Antalya. I Side blandas gammalt och nytt till en härlig mix. Det finns ett stort utbud av shopping, restauranger och barer, många belägna precis vid havet. . Mitt i Side hittar du antika grekiska och romerska kulturminnen. Det räcker med att du upplever atmosfären på stans smågator i skymningen för att bli förälskad i staden.

Historieintresserad?  Från den antika stadsporten till gamla hamnen går en gata som anlades av romarna på 100-talet e Kr. Strax intill ligger amfiteatern med plats för 17 000 åskådare och det romerska badet, som idag är ett intressant museum. Alldeles vid hamnen på halvöns spets, finns ruinerna av grekiska tvillingtempel helgade åt Athena och Apollon.