Training Camp Thailand

Dolphin Bay

1115 (kopia)

Dolphin Bay ligger otroligt vackert och orört. Inget är tillrättalagt, utan stranden och omgivningarna är på ”riktigt”. Det vackra naturreservatet Sam Roi Yod med 300 bergstoppar och öarna utanför ger ett lugn och vackra vyer. Dolphin Bay är en härlig bukt med en 8 km lång sandstrand. Här kan man ibland se rosa delfiner i havet utanför. Dessa är mycket ovanliga och finns bara här och på två platser till i hela världen. 

Privacy Beach Resort and Spa ligger lugnt beläget utmed strandvägen och till den gamla lilla byn Phu Noi är det ca 5 km. Förutom mindre hotell finns där små lokala affärer och thailändska restauranger. Vi befinner oss i det Thailand som fanns innan den stora turistindustrin satte fart. Cykel är ett bra sätt att utforska området på.

Klimatet i Dolphin Bay är mycket träningsvänligt med sin sköna och torra bris från Siambukten. Stranden är bred och platt och väl lämpad för löpning, stavgång och promenader. Här lyser försäljare och solstolar med sin frånvaro. Runt resorten finns det ett antal olika löpslingor av varierad längd och underlag.

DSC_3095

Närmaste stad är Pran Buri och dit det tar 15 min med bil. Här finns lokala marknader,stora mataffärer, sjukhus mm. Detta är ingen turiststad utan en gammal genuin stad där det vanliga thailändska livet har sin gilla gång.

Vill man uppleva mer ”västerländsk” shopping, fler restauranger, nattliv mm, så åker man in till Hua Hin (ca 40 km). Hua Hin är Thailands äldsta turistort där även den thailändska kungen har sitt sommarresidence.